Stiinta & Tehnologie

# vaccin ebola #tratament ebola #simptome ebola #epidemie ebola #boli incurabile #ebola

Anunt istoric! S-a descoperit vaccinul 100% eficient impotriva uneia dintre cele mai ingrozitoare boli

Un vaccin contra virusului febrei hemoragice Ebola s-a dovedit a fi eficient 100% in timpul testelor realizate in Guineea, a transmis Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit agentiei de presa Reuters.

Vaccinul VSV-ZEBOV, produs de Merck şi NewLink Genetics, a fost testat pe aproximativ 4.000 de oameni care s-au aflat în contact strâns cu cazuri de Ebola confirmate şi a dovedit că poate oferi protecţie după zece zile de la administrare, relateaza Mediafax.

Rezultatele testului a fost descrise drept "remarcabile". "Credem că lumea este pe punctul de a avea un vaccin contra Ebola eficace", a spus Marie Paule Kieny, expert în vaccinuri în cadrul OMS, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Geneva, vineri. Vaccinul ar putea fi utilizat pentru a pune capăt celei mai grave epidemii de Ebola, care a ucis peste 11.200 de persoane în Africa de Vest, de la izbucnirea ei, în decembrie 2013.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea