Stiinta & Tehnologie

#smartphone #android #sistem operare

Android a ajuns sistemul de operare dominant pentru smartphone

Sistemul de operare Android a depasit o cota de piata de 50% in SUA, iar cresterea sa la nivel global inregistreaza cifre similare. Dezvoltat de Google, Android a devenit sistemul de operare pentru majoritatea utilizatorilor unui smartphone.

In al doilea trimestru al anului, Android a ajuns la o cota de piata de 51,8% pe piata smartphone-urilor, in timp ce iOS atinge numai 34,3%.

Analistii au prezis cresterea cotei de piata Android, insa lansarea noului iPhone 5 ar putea aduce din nou o crestere a iOS, datorita vanzarilor consistente inregistrate de obicei de Apple, scrie GSMArena.com.

In timp ce soarta iOS este legata de un singur producator, Android are avantajul optimizarii de catre un numar mare de producatori de smartphone-uri.

Pe locul 3 in top se afla sistemul de operare BlackBerry, in cadere libera, iar Windows Phone nu s-a impus pana acum puternic pe piata smartphone-urilor.

Autor: Gabriel Branea

Sursa foto: Androidpictures.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea