Stiinta & Tehnologie

#autism copii #empatie copii #gadget #copii gadgeturi

Alarmant! Copiii devin autisti din cauza telefoanelor si a tabletelor

Amuzati de faptul ca micutii lor invata rapid sa foloseasca gadgeturile, multi parinti nu iau in calcul efectul devastator pe care tehnologia il are asupra copiilor. O analiza recenta arata ca acestia dezvolta comportament autist, devin narcisisti si mai putin empatici.

Renumitul psihiatru Iain McGilchrist, fost profesor de literatura la Universitatea Oxford, sustine ca, fata de generatiile anterioare, copiii de 5 ani nu mai sunt capabili sa citeasca expresiile faciale ale celor din jur sau sa afiseze empatie.

Potrivit datelor culese de acesta, educatorii sunt nevoiti sa le explice copiilor semnificatia unor expresii faciale intr-o masura mult mai mare decat in urma cu cativa ani. De asemenea, potrivit adevarul.ro, unul din trei copii de gradinita are dificultati de concentrare si intelegere a emotiilor celor din jur, iar de vina, susatine Iain McGilchrist, este tocmai prezenta tot mai intensa a tehnologiei in viata copiilor de la varste foarte fragede.

"Dascali cu experienta de 30 de ani spun ca in ultimul timp intalnesc tot mai multi copii cu dificultati emotionale asemenea celor care sufera de autism, desi de-a lungul carierei au intalnit putine cazuri de copii care nu sunt capabili sa indeplineasca sarcini simple", spune Iain McGilchrist.

Sursa foto: twitter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea