Stiinta & Tehnologie

#google #sua #sofer #masina google

Afla unde ar putea circula legal primele masini Google, care se conduc singure

Masinile care se conduc singure, dezvoltate de Google , ar putea circula in curand legal pe strazile din SUA. Afla care este primul oras ce ar putea accepta inovatia Google.

In statul Nevada se discuta momentan doua legi care ar putea legaliza masinile care se conduc singure, produse de Google. Primul oras care ar putea permite noilor masini sa circule legal pe strazile din SUA este Las Vegas.

Daca initiativa legislativa are succes, pasagerii vor avea voie vorbeasca la telefonul mobil si sa trimita SMS-uri de la volan.

Masinile Google folosesc un sistem complex de senzori si camere video , pentru a evita obstacolele si coliziunile.

Pana acum, masinile Google au parcurs peste 200.000 km in California, insa intotdeauna cu un sofer atent, gata sa preia oricand controlul masinii in cazul unor erori.

Oficialii Google sustin ca masinile ar putea injumatati numarul de accidente rutiere si ar putea reprezenta o solutie la decongestionarea traficului, potrivit Capital.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea