Stiinta & Tehnologie

#facebook # divort facebook # efecte retele sociale #relatii facebook

STUDIU: Ce se intampla cu relatia ta, in functie de cat stai pe Facebook!

Navigarea pe Facebook, Twitter, dar si pe alte retele de socializare iti poate pune in pericol casnicia, arata un studiu recent, publicat in revista Computers in Human Behavior. Acesta a evidentiat o legatura surprinzatoare intre folosirea retelelor de socializare, insatisfactia in cuplu si riscul de divort.

O echipa de cercetatori de la doua universitati importante din Boston (SUA) si Santiago de Chile (Chile) a analizat obiceiurile de navigare pe site-urile de socializare si satisfactia amoroasa a 1.800 de cupluri casatorite si a ajuns la o concluzie ingrijoratoare: cu cat unul din parteneri sau ambii petrec mai mult timp pe Facebook sau Twitter, cu atat riscul de divort este mai mare.

Savantii nu au reusit sa-si dea seama daca utilizarea abuziva a retelelor de socializare a dus la aparitia problemelor in casnicii si, ulterior, la divort sau daca sotiile ori sotii au ales sa dedice mai mult timp socializarii virtuale din cauza ca se simteau nefericiti in cuplu.

Cert este faptul ca folosirea excesiva a retelelor sociale de catre unul din parteneri determina neglijarea celuluilalt si conduce la diminuarea comunicarii in cuplu, la racirea relatiei si ulterior la decizia de a o lua pe drumuri separate.

Foto: Jumpradio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea