Stiinta & Tehnologie

#benzina #e10 #masini

Afla care sunt masinile afectate de trecerea de la benzina E5 la E10

De la 1 ianuarie 2011 , doua tipuri noi de combustibili vor fi introduse in toate tarile Uniunii Europene.

Prin directiva europeana 2009/30/EC privind calitatea combustibilior vor fi introduse benzina " E10 ", care contine 10% etanol si motorina "B7" (7% Fatty Acid Methyl Ester).

Conform Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile, Directiva privind calitatea combustibilului impune producatorilor si comerciantilor obligativitatea de a comercializa in paralel cu viitoarele produse si pe cele utilizate in prezent pana in 2013. Perioada ar putea fi extinsa in functie de parcul auto existent in fiecare tara, potrivit Capital.ro.

Motorina B7 este compatibila cu toate tipurile de motoare diesel existente pe piata, dar benzina E10 are multe probleme de compatibilitate .

Romanii care conduc o Dacie pot sta linistiti. Toate modelele Dacia vor functiona in parametri optimi si cu noul carburant E10.

Ceilalti producatori auto care nu au probleme de compatibilitate cu noul carburant sunt BMW, Citroen, Maybach, Peugeot si Smart.

Vezi aici lista completa cu masinile afectate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea