Stiinta & Tehnologie

#aparate de aer conditionat #aer conditionat

Aerul din casa este curat?

Aparatele de aer conditionat au rolul de a aduce confort in casa dumneavoastra, insa, din cauza acumularii de praf ori de bacterii, sanatatea poate fi pusa in pericol. Sfatul specialistilor este sa apelati la ajutorul lor periodic, macar o data pe an, pentru curatarea echipamentului de aer conditionat.

In urma unei discutii pe care am avut-o cu un specialist in domeniu, de la Simag.ro, acesta m-a informat ca igienizarea aparatului asigura un aer mai curat, fara mirosuri neplacute si inlaturarea bacteriilor periculoase pentru sanatate. De asemenea, acest procedeu ajuta atat la economisirea energiei electrice, cat si la o buna functionare a aparatului de aer conditionat, ajutandu-l astfel sa-si prelungeasca durata de viata. Specialistii va asigura ca prin curatarea si igienizarea echipamentului, vor fi eliminate din filtrele aparatului: praful, scamele, alergenii sau alte microorganisme. Apeland la acest serviciu, veti preveni o serie de alergii, iritatii sau alte probleme respiratorii grave, in special in cazul copiilor. O alta solutie pentru a evita aceste probleme, ar fi alegerea unui aparat de aer conditionat, care sa detina generatorul de ioni “Cold Plasma”.

Acest filtru reprezinta cea mai noua tehnologie de curatare si purificare a aerului. El este renumit pentru ca detine ioni de argint, ceea ce inseamna ca are o serie de efecte benefice asupra sanatatii (poate chiar diminua efectele pe care le au alergiile asupra dumneavoastra). Datorita ionilor pozitivi si negativi, se realizeaza purificarea aerului din incapere de microorganisme, alergeni si praf. Aerul ce iese din aparat este de cea mai bună calitate, sanatos, proaspat si curat.

Intreband specialistii de la Simag.ro ce model mi-ar recomanda care sa aiba aceasta functie, mi-au propus cea mai buna varianta calitate-pret, anume Skyworth Delfin. Aparatul de aer conditionat Delfin are avantajul de a fi dotat si cu alte filtre, insa acestea sunt optionale, in functie de dorintele sau nevoile dumneavoastra. Printre filtrele disponibile se regasesc: Catechin, Active Carbon, Silver Ion si Photocatalytic. Acestea au rolul de a permite apararea impotriva diferitilor agenti patogeni, anume bacterii, mirosuri neplacute etc. De asemenea, interesanta este si prezenta unui filtru anti-mucegai, avand scopul de a preveni dezvoltarea mucegaiurilor si a mirosurilor neplacute din interiorul unitatii interioare a aparatului de aer conditionat.

Pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei, tineti cont de semnele pe care aparatul de aer conditionat vi le transmite, cerand sa fie igienizat:

1. Miros neplacut;

2. Aerul nesanatos aduce diferite afectiuni persoanelor din locuinta:

  • tuse;
  • nas infundat;
  • dureri de cap;
  • probleme oftalmologice (ii ustura ochii, le lacrimeaza etc);
  • respiratie greoaie.

Alegand sa amanati curatarea lui, mai devreme sau mai tarziu, aparatul de aer conditionat se va defecta si va necesita reparatii costisitoare. Varianta chibzuita este igienizarea anuala, ajutandu-va sa faceti economii.

Mai mult decat atat, in filtrele de la aparatele de aer conditionat se aduna o multime de bacterii si alergeni, ce pot crea diverse probleme de sanatate. Asadar, curatarea echipamentului de aer conditionat va ajuta atat la prelungirea vietii lui, cat si la protejarea sanatatii tuturor celor din casa dumnevoastra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea