Stiinta & Tehnologie

#opel #astra #clasic

Adio Opel Astra Classic

Anul trecut, modelul a ocupat locul 3 la vanzari pe piata romaneasca a autovehiculelor de import.
 
2009 este ultimul an de fabricatie a modelului de succes . Producatorul General Motors a decis sa stopeze fabricatia autovehiculului care ruleaza pe sosele inca din 1998 si care este la a doua generatie , potrivit directorului de vanza(ri pentru marcile Opel si Chevrolet in Romania, Catalin Manta, citat de MEDIAFAX.

" Astra Classic iese din fabricatie in 2009, anul viitor fiind ultimul in care acest model va fi disponibil la comercializare ", a spus Manta. Intrebat de ce GM a decis sa opreasca productia autovehiculului, reprezentantul companiei a explicat ca a doua generatie Astra "nu poate fi produsa la nesfarsit", modelul aflandu-se deja in al zecelea an de productie.

"In prezent, in statele emergente sunt disponibile la vanzare atat vechea generatie Astra, denumita Astra Classic, cat si noua generatie a modelului, denumita Astra New. Dupa retragerea din productie a celei dintai este posibil ca Astra New sa devina Astra Classic 3, in conditiile in care se pregateste o noua generatie in familia Astra, care va fi lansata in 2010", a declarat Manta. In prezent, Opel Astra Classic este cel mai bine vandut model Opel din Romania, cu 3.485 de unitati livrate in primul semestru dintr-un total de 9.235 de unitati pentru marca.

Pentru acest an, GM Southeast Europe estimeaza livrarea a 6.000 de unitati Astra Classic pe piata romaneasca. Anul trecut, modelul GM a ocupat locul 3 in topul celor mai vandute autovehicule de import, cu 9.512 unitati. Modelul este disponibil in Romania in trei variante de caroserie (sedan, break si hatchback) si in trei versiuni de motorizare, respectiv 1,4 benzina cu 90 CP, 1,6 benzina cu 103 CP si 1,7 diesel cu 82 CP.

Vanzarile GM in Romania au crescut cu 4,8% in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 14.597 unitati, avansul fiind sustinut de automobilele Opel, in conditiile in care marca Chevrolet a consemnat o scadere de 12,3% a livrarilor.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea