Stiinta & Tehnologie

#telefoane mobile # dispozitive supraveghere # sisteme de monitorizare #spionaj #smartphone

A fost dezvaluit efectul pervers al telefoanelor mobile: poti fi spionat oriunde!

Viata privata poate sta la indemana oricui, fie ca e guvern, dictator sau terorist. Producatorii de dispozitive electronice de supraveghere ofera posibilitatea de a localiza foarte usor orice persoana care detine un telefon mobil, scrie The Washington Post.

Sistemul de supraveghere functioneaza prin caracteristicile tehnice esentiale ale telefoanelor mobile: acestea actualizeaza la fiecare secunda locatiile abonatilor. Serviciile de informatii colecteaza datele, elaborand harti cu deplasarile persoanelor, sustin specialistii in sisteme de monitorizare, potrivit Mediafax.

Expertii avertizeaza ca noile sisteme nu mai sunt atat de scumpe, astfel ca le permit pana si guvernelor statelor mai putin avansate sa monitorizeze persoane din orice tara foarte usor si foarte exact.

Potrivit unui oficial din industria de profil, zeci de tari au achizitionat astfel de tehnologii in ultimii ani, mai scrie publicatia americana.

"Orice mic dictator care are suficienti bani pentru cumpararea unui astfel de sistem poate spiona orice persoana, oriunde in lume. Iar aceasta este o problema uriasa", este de parere Eric King, directorul-adjunct al Privacy International, o organizatie din Marea Britanie care militeaza pentru respectarea vietii private.

Sursa foto: bbc.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea