Stiinta & Tehnologie

#japone #televizor cu gust #prototip

A aparut televizorul cu gust. Cat costa noul dispozitiv creat de un japonez

A aparut televizorul care poate reda gustul. Noul prototip de ecran TV cu gust a fost creat de un profesor din Japonia si reprezinta un pas urias pentru crearea unui experiente de vizionare multisenzoriale.

 

Dispozitivul, care se numese Taste the TV, este dotat cu zece recipiente cu arome, dispuse in forma de carusel, care sunt pulverizate pentru a reda gustul unui aliment.

Un profesor din Japonia a dezvoltat un prototip de ecran TV ''cu gust'', care poate reda aromele alimentelor. Acesta reprezinta un pas inainte catre crearea unei experiente de vizionare multisenzoriala, scrie Agerpres.Proba de aroma este apoi aplicata pe pelicula igienica a unui ecran plat TV astfel incat privitorul sa o poata gusta.

''Scopul este acela de a oferi oamenilor posibilitatea de a trai experiente precum aceea de a manca la un restaurant din alta zona a lumii, chiar daca se afla acasa'', a spus inventatorul, a declarat Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

Miyashita colaboreaza cu aproximativ 30 de studenti care au produs o varietate de dispozitive asociate aromelor, printre acestea numarandu-se o furculita care face ca mancarea sa aiba un gust mai bogat.

El a declarat ca a conceput prototipul TTTV in ultimul an si a precizat ca o versiune comerciala ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 de dolari americani).

FOTO: editiadedimineata.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea