Stiinta & Tehnologie

#ces 2014 #lansare ces 2014 #noutati ces 2014 #papusa ruseasca

Mama tuturor obiectelor conectate la internet. Vezi ce este si ce poate face pentru tine

Un nou dispozitiv, ce seamana cu o papusa ruseasca, a fost lansat, de curand, la Salonul de electronica CES de la Las Vegas. Acesta a fost descris ca "mama tuturor obiectelor conectate la internet.

Dispozitivul functioneaza foarte simplu si poate transforma orice obiect din casa intr-un gadget conectat la internet. "Este un sistem foarte simplu, care permite transformarea oricarui obiect al vietii cotidiene in obiect conectat la internet", a explicat Rafi Haladjian, fondatorul firmei Sen.se.

Astfel, cu ajutorul acestei "mame", chiar si o periuta de dinti sau o cutie de medicamente pot deveni dispozitive "inteligente", care semnaleaza daca dintii au fost spalati corect sau daca pastilele au fost luate la timp.

Noul aparat seamana cu o papusa ruseasca alba si are inaltimea de 16 centimetri. Odata ce este conectat la internet permite controlarea a 24 de obiecte prin intermediul unor captatoare minuscule, care au fost botezati "cookies", potrivit Mediafax.

Sursa foto: realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea