Stiinta & Tehnologie

91% dintre japonezi nu vor cumpara iPhone-ul

Daca in unele colturi ale lumii oamenii se bat pentru a pune mana pe un iPhone, prin altele acestia prefera sa-l ignore total si nu doresc sa aiba de-a face cu terminalul Apple.

Japonezii, altfel mari amatori de gadgeturi, nu prea se inghesuie sa cumpere telefonul. Acest lucru reise dintr-un sondaj facut de iSHARE, care spune ca 91% din utilizatorii de telefoane mobile niponi nu vor cumpara iPhone-ul.

Ganduri multe

Sondajul a fost cerut de catre compania SoftBank Mobile Corp, cei care recent au primit privilegiile de distribuire a telefonului Apple in Japonia. iSHARE si-a desfasurat activitatea pe internet, adunand pana la 402 raspunsuri.

Sondajul s-a desfasurat pe intervalul unei zile, intre 5 si 6 iunie 2008, inainte ca pretul pentru iPhone sa fie anuntat in Japonia. La sondaj au luat parte si utilizatori inregistrati la alti operatori de telefonie mobila din tara nipona , ca NTT DoCoMo , Emobile si Willcom.

Intrebari "intrebatoare"

iSHARE si-a facut lista de intrebari si a inceput "operatiunea". Intrebati daca vor cumpara un iPhone 36 persoane (corespondetul a 8,9%) au raspuns ca "il vor cumpara". Mai mult de jumatate din acest numar erau clienti a companiei SoftBank Mobile.

iSHARE nu este la primul sondaj de opinie despre iPhone pe piata asiatica. In luna iulie a anului 2007, compania a testat cumparatorii, la acel moment 9,6% raspuzand ca doresc cumpararea unui iPhone in timp ce 62,2% au raspuns ca isi vor cumpara telefonul dupa ce vor afla pretul lui si le convine oferta.

Bineinteles ca lucrurile nu stau prea roz nici in restul lumii. iSHARE spune ca esecul inregistrat anul trecut de a Apple cu acest terminal a influentat mult comportamentul utilizatorilor de telefonie mobila.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea