Stiinta & Tehnologie

#victima #accident #deces

6 romani mor zilnic in accidente rutiere

Numarul accidentelor rutiere plaseaza Romania printre tarile europene cu cele mai periculoase sosele. In 2010, mai mult de 2.300 de romani si-au pierdut viata in accidente rutiere , aproximativ 6 pe zi.

Romania se afla printre cele opt tari din UE care inregistreaza 75% din totalul victimelor accidentelor rutiere din Europa, cu 2.300 de decese in urma accidentelor rutiere in 2010.

"Acest numar este suficient de mare pentru a plasa decesele rutiere ca fiind prima cauza a mortii in Romania, in cazul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani. Astfel se ajunge la o medie de 6 decese pe zi, in 2010, din accidente rutiere”, a declarat Presedintele Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, Marian Nedelescu, citat de Capital.ro.

In 2010, au avut loc 9.213 accidente grave in care si-au pierdut viata 2.363 de romani, iar 8.477 au fost grav raniti.

Cauzele principale ale accidentelor grave de circulatie includ viteza excesiva si traversarile neregulamentare.

"Romania se situeaza, si in acest caz, in coada clasamentului european, in ciuda faptului ca tara noastra era obligata de Uniunea Europeana sa reduca cu 50% numarul accidentelor rutiere pana in anul 2009, lucru care nu s-a intamplat”, a mai spus Nedelcu .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea