Stiinta & Tehnologie

# centrala apartament #centrale arca #centrale

5 motive pentru care centralele ARCA sunt un must-have

Numele centralelor ARCA se leaga de cel al fondatorului lor: italianul Armando Cavallini, care in 1951 si-a inceput activitatea intr-o firma de cazane, iar in 1990 pune bazele AR.CA, o companie care intr-un deceniu devine lider national in productia de centrale pe combustibil solid, prin tehnologia gazeificarii. Produsele companiei se vand rapid in America de Sud, in Europa si in Asia, unde devin populare si apreciate.

 

Printre cele mai importante inovatii ale firmei se numara Centrala termica Arca cu instalatie de alama si schimbator de inox, dar si Centrala termica Arca pe lemne LPA, care este primul cazan pe lemne cu o functionare automata lemn-pelet. In Romania, se gasesc foarte multe dintre produsele ARCA ce utilizeaza atat combustibil solid (lemn si peleti),  cat si motorina si gaz, cele mai cunoscute modele fiind Aspiro, Granola sau LPA Duo Matic pe care le puteti gasi pe www.Technova.ro

Siguranta sporita si o durata de viata mare

Motivele pentru care merita sa fie achizitionate aceste centrale sunt urmatoarele:

1. Economie de combustibil: in cazul centralelor pe gazeificare ARCA, economia de combustibil si de energie este un beneficiu major. Datorita dezvoltarii tehnologiilor in domeniu, precum procesul de distilare a lemnului, specific gazeificarii, centrala utilizeaza la maximum combustibilul, economisindu-se timp si energie.

2. Emisie redusa de noxe: datorita procesului de mai sus, centralele emit o cantitate redusa de noxe

3. Siguranta: centralele Arca sunt dotate cu numeroase sisteme de control si siguranta. Spre exemplu, la o centrala Arca Granola,in cazul unei lipse de etanseitate a garniturilor, aerul va fi aspirat, inlaturand astfel pericolul de iesire a flacarii. Totodata schimbatorul de caldura din otel va fi imersat in agentul termic ceea ce, in caz de supraincalzire, va avea drept efect racirea centralei, fiind utilizata apa rece din retea.

4. Durata de viata: fiind proiectata astfel incat sa ofere un randament de 100%, centrala cu gazeificare Arca Aspiro, de exemplu, nu prezinta urme de sudura, deci nu vor fi permise infiltratiile de apa care sa duca la formarea porilor de coroziune. In ceea ce priveste cazanul Granola, acesta ofera o functie anticondens, adica mentine temperatura de functionare intr-un interval care impiedica formarea condensului sau a gudronului, ceea ce se reflecta de asemenea intr-o durata de viata mai mare. Cu toate acestea, fiecare utilizator trebuie sa stie ca rezistenta in timp a unei astfel de centrale este influentata foarte mult si de modul de utilizare, astfel ca daca acesta se face in parametri normali, va avea un rezultat pozitiv in prelungirea vietii ei.

5. Componente de calitate: desi privit din exterior un astfel de cazan poate parea greoi si compact, el este realizat din componente de calitate, introduse modular. Astfel ca daca din diverse motive se impune inlocuirea unora dintre piese, procedeul se va executa usor. In plus, centralele Arca sunt recunoscute ca fiind unele de calitate, care nu folosesc plastic in interior. Daca aceste cazane sunt insotite si de instalatii realizate din tevi din cupru cu atat mai bine.

In concluzie, achizitia acestor centrale de provenienta italiana este de dorit pentru a beneficia de o siguranta sporita si de avantajele in ceea ce priveste economia de combustibil si de energie.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea