Stiinta & Tehnologie

#alegere statie de calcat #statie de calcat #avantaje statie de calcat

5 motive pentru a alege o statie de calcat in locul unui fier de calcat

Cand vine vorba de cel mai bun produs pentru calcatul hainelor, de cativa ani incoace, raspunsul nu mai este unul singur: fierul de calcat. Asta pentru ca aparitia statiilor de calcat a complicat alegerea. Produse destul de diferite, dar in acelasi timp functionand pe acelasi principiu, fiarele de calcat si statiile de calcat au ajuns sa se "canibalizeze" in preferintele utilizatorilor. Dar care dintre ele este o alegere mai buna? Raspunsul depinde de mai multi factori, de la bugetul alocat cumpararii unui astfel de produs pana la performanta ceruta de la acesta si la modul de utilizare al fiecaruia dintre ele.

In acest articol ne vom rezuma, insa, la a mentiona cateva din avantajele unei statii de calcat fata de un fier de calcat clasic. Asadar, iata 5 motive pentru a alege o statie de calcat in dauna unui fier de calcat clasic:

1. Calci mult mai multe haine odata

Datorita rezervorului mai mare pentru apa, o statie de calcat permite calcarea unui numar mult mai mare de haine intr-o singura utilizare, fara a fi nevoie de reumplerea recipientului. Daca esti genul de persoana care prefera sa calce mai multe haine deodata, alocand o zi pentru aceasta operatiune, statia de calcat este solutia ideala.

2. Timpul alocat fiecarei haine calcate este mai redus

Calci mai mult si mai repede. Timpul acordat fiecarei camasi sau perechi de pantaloni de calcat este redus. Datorita puterii mai mari a aburului, nu trebuie sa insisti de mai multe ori pe fiecare bucata de tesatura pentru a o calca perfect, intrucat o statie de calcat isi face treaba mai bine si mai rapid.

3. Poti calca hainele si la verticala

Datorita jetului mult mai puternic de aburi, comparativ cu un fier de calcat clasic, statia de calcat iti permite sa calci hainele direct pe umeras. Un lucru pe care il vei aprecia mai ales cand vine vorba de sacouri, de exemplu, pentru ca acestea sunt greu de manevrat pe masa de calcat.

4. Nu exista riscul de a arde tesaturile

Poti „uita” fierul de calcat al unei statii de calcat asezat pe tesatura, fara riscul ca aceasta sa se arda, gratie faptului ca-si regleaza temperatura in functie de material. Totodata, dat fiind ca utilizeaza cantitati mult mai mari de abur, statiile de calcat nu au nevoie sa incinga talpa la temperaturi atat de mari precum fiarele de calcat clasice.

5. E mai usoara decat fierul de calcat

Poate ca nu te asteptai, dat fiind ca volumul total si greutatea totala a unei statii de calcat sunt sensibil mai mari decat ale unui fier de calcat. Cu toate astea, daca luam in considerare faptul ca atunci cand calci tii in mana efectiv doar fierul de calcat al statiei, acesta este mai usor decat un fier de calcat clasic. Motivul? Detasand fierul de statia de andocare, acesta nu mai are atasata si greutatea rezervorului de apa, precum fierul de calcat clasic. Practic e o comparatie intre doua fiare de calcat dintre care doar unul are atasat in timpul calcarii si rezervorul plin cu apa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea