Stiinta & Tehnologie

#masina #masina second-hand

5 criterii importante pentru achizitia unei masini la mana a doua. Specialistii te sfatuiesc!

O masina noua este idealul multor soferi, insa preturile din ce in ce mai ridicate ale modelelor de top ii determina pe multi dintre acestia sa se reorienteze catre autovehicule second hand. Achizitionarea unei masini la mana nu se dovedi un proces simplu de parcurs, cu atat mai mult in cazul celor care nu se pricep in ceea ce priveste mecanica unui autovehicul, motiv pentru care, dincolo de a se citi online mai multe review-uri auto, este recomandat sa se solicite ajutorul unui mecanic profesionist.

Odata cu cererea tot mai mare existenta pe piata de profil s-au marit si numarul persoanelor care incearca sa-i pacaleasca pe cumparatori, oferindu-le masini intr-o stare proasta, la preturi deloc corecte - unul dintre motivele pentru care cei care vor sa-si cumpere o masina trebuie sa fie foarte vigilenti.

Entuziasmati de posibilitatea de a avea cat mai repede o masina, numerosi cumparatori se lasa deseori pacaliti de ofertele "incredibile" gasite in anunturi specifice si cred ca urmeaza sa faca afacerea vietii lor. Prin urmare, grabesc procesul de cumparare, pentru nu pierde oferta. Rezultatul unei astfel de actiuni se materializeaza in achizitionarea unei masini care va avea nevoie de mult mai multe reparatii decat cele preconizate. in concluzie, o astfel de investitie nu se face de azi pe maine. Cheia succesului in acest caz? Rabdare si atentie la detalii!

Orice cumparator va trebui sa urmareasca aspectele care vor face diferenta dintre o alegere buna si alta - putin spus – neinspirata. Cateva criterii importante includ:

Stabilirea unui buget clar

Este un aspect esential. incadrarea intr-un buget ajuta la eliminarea ofertelor care nu corespund si orientarea catre un model de masina economica. Optiunile de care dispune un autovehicul pot creste considerabil pretul. Prin urmare, cei care dorec un anumit model, dar nu se incadreaza in buget, pot cauta aceeasi varianta cu cat mai putine optiuni.

Mecanicul stabileste verdictul final

Achizitionarea unei masini la mana a doua nu se poate face fara un mecanic – bineinteles, asta in cazul in care cumparatorul isi doreste un autovehicul optim din punct de vedere tehnic. Un mecanic stie mai bine decat oricine ce trebuie sa verifice si poate semnala daca ceva nu este in ordine.

Starea generala a masinii este foarte importanta. Aceasta trebuie verificata cu atentie de urme de rugina, zgarieturi sau urme ale unor posibile accidente grave. Sunetul motorului si al evacuarii, de asemenea, este necesar sa fie testat. in plus, gradul de uzura al anvelopelor spune multe despre modul in care masina a fost folosita.

Superofertele - cea mai sigura capcana!

in mod cert, nu exista proprietar de masina care sa decida sa o vanda cu mult sub valoarea de pe piata, ceea ce insemna ca in mod justificat se poate considera ca, de cele mai multe ori, in spatele a ceea ce se numeste "superoferta" se afla, de fapt, un autovehicul cu probleme. Prin urmare, cei interesati sa cumpere trebuie sa ignore din start astfel de oferte tentante, prea bune pentru a fi adevarate.

Sfaturi de la alti proprietari de modele similare

Fiecare model de masina are particularitatile sale. Din acest motiv, o persoana interesata de un anumit model trebuie sa tina cont si de sfaturile personalizate ale altor posesori de autovehicule similare. Presupunand ca nu ii va gasi in cercul de prieteni, unul dintre motoarele de cautare online isi va dovedi exemplar eficienta, fiind suficient sa se tasteze pareri de la posesori de Audi A4, de exemplu.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea