Stiinta & Tehnologie

#vacanta #google #aplicatii #google maps #google play # google translate

5 aplicatii Google care iti vor face viata mai usoara in vacanta

Te pregatesti sa pleci in vacanta? Google te ajuta sa te organizezi mai bine si sa te descurci in orice destinatie, indiferent de limba vorbita, fusul orar sau daca stii ceva despre tara pe care ai decis sa o vizitezi. Iata 5 aplicatii esentiale care-ti vor fi de mare folos: 

1. Căutare vocală

Funcția de Căutare vocală vă permite să realizați căutări fără a folosi tastatura telefonului. Nu s-a întâmplat niciodată să vă grăbiți pe stradă și să încercați să căutați adresa exactă? Sau să aveți mâinile ocupate în timp ce trebuia să dați un SMS? Toate acestea pot fi acum făcute fără a mai folosi tastatura telefonului. Trebuie doar să atingeţi pictograma cu microfon pentru a-l activa şi a dicta textul chiar dacă este o căutare sau un mesaj. Căutarea vocală funcționează în orice aplicație Google.

2. Google Play (vizualizare off-line)

 

Intrați în Google Play și alegeți-vă titlul preferat, atât în limba română cât și în limbi străine. Lectură plăcută în avion, în tren sau în mașina, off-line și fără griji.

3. Street View

Street View din Hărţi Google prezintă imagini stradale la 360 de grade din mii de oraşe din întreaga lume. Exploraţi repere turistice ale lumii, descoperiţi minunile naturii şi vizitaţi locaţii precum muzee, stadioane, restaurante şi mici companii. Ce-ar fi dacă aţi căuta, înainte de plecare, câteva dintre minunatele atracţii din Lisabona sau Atena?

4. Hărţi Google

Hărţile Google sunt detaliate, exacte şi uşor de folosit. Tastaţi sau spuneţi unde doriţi să mergeţi şi veţi primi indicaţii de orientare pentru transport rutier sau pe jos. Puteţi primi şi indicaţii vocale de navigare prin GPS. Studiaţi funcțiile (apăsaţi butonul din stânga jos) pentru a afla mai multe despre locul în care că aflaţi – puteţi vedea condiţiile de trafic din momentul respectiv, staţiile de transport public, pistele de biciclete (în unele ţări) şi imagini prin satelit.

Salvaţi hărţile pentru a le folosi off-line deschizând zona pe care doriţi să o salvaţi, apăsând pe caseta de căutare, derulând la butonul ecranului (sub tastatură) şi apăsând „Salvați harta pentru utilizare off-line” şi economisiţi astfel bani sau trafic de date atunci când nu aveţi conexiune wi-fi.

Când călătoriţi, folosiţi caseta de căutare pentru a căuta o cafenea, un restaurant sau un bar în apropiere — şi Google vă va arăta cum să ajungeţi acolo din locul în care vă aflaţi.

5. Google Translate

Cu aplicația Google Translate puteţi traduce din/în peste 70 de limbi rostind cuvintele, tastând, scriind sau făcând o poză. Puteţi folosi telefonul împreună cu interlocutorul dumneavoastră, schimbându-l de la unul la celălalt pentru a purta o conversaţie în limba locală.

Funcţionează şi off-line şi vă permite să salvaţi traduceri pe mai multe dispozitive. Descărcaţi pachetul software pentru limba țării pe care o vizitați înainte de a pleca de acasă şi economisiţi costul traficului de date când călătoriţi.

Voi cand plecati in vacanta?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea