Stiinta & Tehnologie

#chevrolet volt #cereri #lista

34.000 de cereri pentru Chevrolet Volt

Un site din SUA a deschis o lista neoficiala unde se pot inscrie cei care doresc sa cumpere masina electrica Chevrolet Volt , care va fi lansata abia peste doi ani, scrie Reuters. Lista cuprinde persoane din 54 de tari, iar in medie oamenii ar fi dispusi sa dea 31.200 de dolari pentru masina care, se pare, va costa cu 30% mai mult.

Un doctor din New York, mare fan al prioiectului Volt, a deschis pe site-ul sau o lista pe care pana in prezent s-au inscris 34.000 de oameni care pretind ca ar fi interesati sa cumpere masina care ar trebui sa intre pe piata abia in noiembrie 2010. Doctorul spune ca lista e cu totul neoficiala, dar ideea e sa-i convinga pe cei de la General Motors sa o ia in serios. Scopul ar fi ca producatorul sa vada ca exista cerere mare pentru vehicul si sa decida sa faca mai multe masini, insa e greu de crezut ca asa ceva se poate intampla.

Pe lista sunt inscrisi in prezent cam 34.000 de oameni, dintre care cei mai multi sunt din SUA si Canada, pe locul trei fiind Turcia.

Volt va avea o autonomie de circa 65 - 80 de km daca utilizeaza doar bateriile electrice incarcate cam patru ore, insa va dispune si de un motor diesel sau pe benzina, care va reincarca bateriile si va asigura o autonomie de cateva sute de kilometri. Productia anuala va fi la inceput de 10.000 de unitati, insa poate ajunge la 70.000, daca va exista cerere. Chiar si asa, Volt va reprezenta sub 1% din cat construieste GM intr-un an.

In afara de America, General Motors ar putea construi vehiculul electric Chevrolet Volt si la uzina din Ellesmere Port, atat sub brandul Opel cat si sub brandul Chevrolet.

Reuters noteaza ca GM nu asteapta sa scoata profit cu prima generatie Volt, insa masina ar trebui sa mai dilueze asocierea GM cu masinile care inghit mult combustibil si polueaza pe masura.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea