Stiinta & Tehnologie

#sarbatoare #seria 3 #bmw

33 de ani pentru BMW Seria 3

BMW Seria 3 sarbatoreste in acest an 33 de ani. Si cum altfel putea un constructor auto sa celebreze performanta decat prin etalarea unei game de motorizari mai complexe ca niciodata - de la motorul de 143 CP (BMW 318i si BMW 318d) si pana la cei 306 CP pentru 335i. Chiar si prima generatie a acestei limuzine de clasa medie a reusit sa aduca mult entuziasm printre fani datorita performantelor sportive. Astazi, BMW Seria 3 datoreaza rezultate de exceptie pachetului de masuri BMW EfficientDynamics , oferit standard la toate modelele din gama.

Povestea de succes pe care a cunoscut-o Seria 3 din 1975 pana astazi a fost influentata de numeroase inovatii, din care atat performantele, cat si economia de combustibil au avut de castigat. Un fapt ce demonstreaza modul in care s-a dezvoltat ingineria transmisiei si cat de semnificative au devenit aceste modificari de-a lungul timpului: in timp ce un model BMW 324d din 1985, cu o putere de 86 CP, avea un consum de 6,9 litri motorina pe o distanta de 100 km, in ciclu mixt, cel mai recent varf de gama Seria 3 diesel, BMW 335d, are o putere mai mare cu exact 200 CP, dar consuma cu 0,2 litri mai putin pe aceeasi distanta.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea