Stiinta & Tehnologie

# invideo #editare video

3 tipuri de videoclipuri care iti vor creste engagementul in Social Media

Daca doresti sa devii creator de continut si esti la inceput de drum este important sa stii ce trebuie sa faci inca de la inceput, pentru a avea o rata cat mai mare de engement pentru videoclipurile create.

Acest lucru este valabil indiferent daca vrei sa creezi videoclipuri pentru YouTube, Instagram, Facebook sau TikTok, ori pentru blogul personal. Singura diferenta dintre aceste canale este timpul de rulare al videoclipului si formatul. In rest, indiferent de tipul de continut pe care il creezi in mod normal, poti realiza videoclipuri cu tematica diferita, pentru a creste engagementul.

Iata cateva dintre cele mai cautate si vizualizate videoclipuri de pe retelele de socializare:

1. Videoclipuri generatoare

Videoclipurile generatoare sunt cele educative, dar amuzante in acelasi timp. Si cand ne referim la educative, nu ne referim la lectii de limba romana sau de matematica, ci la prezentarea produsului pe care vrei sa-l vinzi. Acest lucru poate fi aplicat si daca ai, de exemplu, un canal culinar. Poti face videoclipuri prin care sa prezinti proprietatile unor alimente sau diverse tipuri de faina si cum sunt folosite in bucatarie, ori istoria pastelor – de la momentul in care au dost create pentru prima data pana la momentul actual, in care sunt o multime de variante si nimeni nu isi poate imagina viata fara ele.

2. Videoclipuri explicative sau how-to

Videoclipurile explicative, de tip how-to sunt cele care au cele mai mult vizualizari si sunt si cele mai cautate. Acestea joaca un rol vital in viata fiecarui creator de continut. Prin urmare, este indicat ca indiferent de tipul de continut creat sa ai cel putin un astfel de videoclip pe luna. Avantajul este ca aceste tipuri de videoclipuri pot fi realizate foarte usor indiferent de domeniul canalului pe care il detii.

3. Videoclipuri de prezentare

Un alt tip de videoclipuri extrem de populare pe canalele de socializare sunt videoclipurile de prezentare. Prin prezentare, ne referim la prezentarea unul produs nou, unui produs pe care l-ai testat si in care-ti spui parerea sincera despre acesta, dar in care sa prezinti si modul in care l-ai folosit. Poate fi orice, de la un aspirator, la un televizor, un mixer sau un storcator si pana la produse de machiaj sau recenzii de carti.

InVideo, cea mai buna alegere in materie de programe de editare video

Acum ca stii ce videoclipuri trebuie sa incluzi printre videoclipurile clasice, pe care le creezi in mod normal, este important sa stii si cum sa le editezi. Mai ales cand esti la inceput de drum, acest pas se poate dovedi unul provocator. Totul porneste de la alegerea programului de editare potrivit.

InVideo este unul dintre acestea, fiind ideal pentru incepatori, deoarece are si varianta gratuita. In plus, nu trebuie sa il descarci in calculator, acesta fiind un program de editare online. Trebuie doar sa-ti creezi un cont pe care-l poti accesa de oriunde pentru a edita videoclipurile. Iar daca nu termini editarea, tot progresul se slaveaza pe platforma si poti relua de unde ai ramas. InVideo poate fi folosit atat de pe un computer cu Windows sau de pe Mac, cat si de pe iPad.

Platforma InVideo este folosita de peste 1,5 milioane de utilizatori din peste 190 de tari. Nici nu este de mirare ca este atat de populara, deoarece ofera o multime de functii si posibilitati de editare video, fiind potrivita atat pentru incepatori cat si pentru avansati, care cu un cont cu plata beneficiaza de si mai multe functii de editare. Cu ajutorul InVideo poti crea reclame video, videoclipuri promotionale, videoclipuri pentru retelele sociale, amintiri pentru familie si multe altele.

Aici ai la dispozitie peste 4.000 de sabloane si milioane de poze premium oferite de iStock, Shutterstock si Storyblock. Cu ajutorul InVideo poti decupa partile nedorite dintr-un videoclip, poti modifica coloana sonora sau luminozitatea, poti adauga efecte sonore sau autocolante si poti adauga subtitrari, iar acestea sunt doar cateva dintre multitudinea de functii disponibile. Totodata, poti utiliza functia de citire automata. Iar daca esti blogger poti transforma rapid un articol intr-un video cu ajutorul acestui program. Totul in doar cateva minute.

In plus, cand esti la inceput de drum si nu reusesti sa folosesti o anumita fuctie sau ai orice alte nelamuriri, beneficiezi de suport gratuit, pe chat, non-stop.

Sursa foto: invideo.io

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea