Stiinta & Tehnologie

2007 aduce trei noi tipuri de ultratelefoane-slim

Samsung a prezentat continuarea popularei serii Ultra cu trei noi telefoane . Noile modele sunt denumite Ultra Music, Ultra Video şi Ultra Messaging. Modelul Ultra Music este de fapt Samsung SGH-F300, Ultra Video este Samsung SGH-F500 iar Ultra Messaging este Samsung i600. Noile modele prezentate mai jos vor fi disponibile pe piaţă în primul trimestru al lui 2007 iar preţul acestora nu a fost încă anunţat.

Samsung Ultra Music F300

F300 este un terminal music player ce oferă o interfaţă a utilizatorului dedicată, care uşurează navigarea prin lista de melodii. Are un design unic prin cele două feţe ale sale. O faţă este dedicată player-ului pentru muzică, avand un ecran color TFT de 262K culori destul de mare (2.1") cu o rezoluţie de 176x220 pixeli. Butoanele de control, numite Sweeping touch UI, sunt sensibile la atingere, singurul buton clasic (care trebuie apăsat, restul trebuie doar atinse) fiind cel din mijloc: Play/Pause.

Cea de-a doua faţă este cea a telefonului propriu-zis şi are o tastatură alfa-numerică convenţională cu taste mari şi display mic. În plus, este dotat şi cu Radio FM stereo şi sincronizare rapidă cu calculatorul, permiţand utilizatorilor să creeze liste şi librarii cu muzică. Ultra Music este echipat şi cu o cameră de 2.0 megapixeli şi are o memorie internă de 100 MB şi un slot pentru card de memorie de pană la 2GB. Telefonul măsoară doar 116.4 x 50.4 x 10.7 mm.

Samsung F500 Ultra Video

Noul Ultra Video beneficiază de acelaşi design cu două feţe independente pentru telefon şi playerul video. Este primul telefon ce suportă codecul DivX, permiţand utilizatorilor să vizualizeze fişiere MPEG-4, WMV şi AVI. Telefonul este dotat cu o antenă externă, despre care nu se precizează însă nimic în manualul de utilizare al aparatului. SGH-F500 vine cu un suport complet tri-band GSM/ GPRS /EDGE precum şi UMTS(3G) pentru utilizarea conţinutului de streaming multimedia.

Acesta are un ecran color TFT de 2.4" cu 262K şi o rezoluţie QVGA (320x240 pixeli) care poate fi vizualizat în modul normal sau în modul landscape. Ca spaţiu de stocare, F500 are o memorie internă de 400MB şi un slot pentru card de memorie microSD ce permite mărirea capacităţii de stocare cu pană la 2 GB. Cei 2 GB de memorie permit utilizatorilor să stocheze două filme întregi, fiecare de peste două ore lungime. Camera video este de 2 megapixeli şi poate realiza fotografii la o rezoluţie maximă de 1600x1200 pixeli.

Samsung Ultra Messaging i600

Modelul Samsung i600 este un smartphone/messenger cu sistem de operare Windows Mobile 5.0 OS pentru Smartphone. Este un telefon subţire, robust, inteligent ce îmbină capacităţile desktop şi funcţiile platformei Windows Mobile 5.0 cu opţiuni multimedia de invidiat. Specificaţiile tehnice sunt compatibile cu numele său, Ultra Messaging: tastatura QWERTY, ecran TFT QVGA de 2.3 inci cu 65 de mii de culori , conexiuni GPRS/EDGE, dar şi suport pentru conexiune în standard HSDPA (3.5 G) pentru transfer rapid de date în reţelele care suportă acest standard.

Are un procesor TI OMAP la 200 MHz, 128MB ROM şi 64MB RAM. În plus are slot pentru card de memorie microSD pentru a mări capacitatea existentă de memorie. În ceea ce priveşte conectivitatea, telefonul include pe langă GPRS/EDGE, Bluetooth stereo (A2DP), USB şi Wi-Fi 802.11 b/g. Samsung i600 este echipat cu o camera de 1.3 megapixeli ce realizează fotografii la o rezoluţie maximă de 1280 x 1024 pixeli şi cu o cameră VGA secundară concepută pentru apelurile video. Telefonul are un player pentru fişiere video de tip WMV/3GP/H.263/MPEG4 sau fişiere audio WMA/MP3/AAC/AAC+/OGG/ASF. Mai poate citi fişiere de tip MS Word, Excel, PPT sau PDF.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea