Stiinta & Tehnologie

#pinterest #google #youtube #facebook #instagram #socila media 2014 #predictii social media

12 predictii social media pentru 2014

Social Media a trecut prin numeroase schimbari in anul care tocmai se incheie. Specialistii sustin ca pana la finele anului 2014, social media va avea o cu totul noua "fata" si un rol crucial in strategiile de marketing si vanzari ale companiilor.

1. Desi parea a fi cu mult inferioara deja consacratelor retele de socializare, platforma Google+ a reusit sa creasca si sa ia amploare in 2013, insa nu atat de mult pe cat va lua in 2014, anunta specialistii, care considera ca Google+ va deveni unul dintre cele mai importante instrumente de marketing si vanzari din online.

 

2. Daca pana acum, se punea mai mult accentul pe atragerea si cresterea numarului de utilizatori ai site-urilor, in 2014, se va pune mai mult accentul pe interactiunea cu acestia si raspandirea informatiilor-cheie.
 


 

3. Pinterestul si Instagramul vor castiga o si mai mare popularitate, intrucat retelele de socializare pun din ce in ce mai mult accentul pe impactul pe care-l au imaginile in perceptia utilizatorilor.
 


4. Youtube-ul va deveni un important instrument de marketing si vanzari, datorita microvideoclipurilor.
 


5. LinkedInul va creste si se va dezvolta mai mult ca oricand in 2014 si va pune la dispozitia utilizatorilor mult mai multe oportunitati chiar si decat Facebookul.

6. Facebook se va axa pe serviciile contra cost. In 2014, Facebook va avea tot mai multe servicii contra cost, ceea ce poate duce la pierderea unui numar mare de utilizatori.

 

7. Internetul pe mobil va cunoaste un boom de popularitate. Internetul pe mobil va fi principalul mijloc de informare in 2014, iar companiile vor fi obligate sa isi dezvolte site-urile astfel incat sa fie usor accesibile de pe telefonul mobil.

 

8. Micile retele de socializare vor fi absorbite de giganti. Micile retele de socializare nu vor supravietui pe cont propriu in 2014, astfel ca vor fi absorbite de gigantii Facebook sau Google+.

 

9. MySpace reinvie.MySpace are toate sansele sa reinvie perioada de glorie, deoarece multi utilizatori de Facebook dau semne ca ar vrea sa migreze inapoi spre el.

 

 

 

10. Retelele de socializare vor sprijini fidelizarea clientilor. In 2014, companiile care isi promoveaza serviciile pe retelele de socializare se vor concentra pe crearea unui grup restrans de clienti fideli.

 

11. Twitter va deveni tot mai popular. Twitter va deveni din ce in ce mai popular in 2014, deoarece este rapid si usor de folosit.

 

12. Hashtagurile vor deveni un must have. In prezent, exista hashtaguri pentru aproape orice lucru, iar ele vor deveni obligatorii, daca iti doresti sa te faci remarcat in social media.

Sursa foto: businesscomputingworld.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea