Stiinta & Tehnologie

#faliment #romania #auto #dealer

10% din dealerii auto din Romania au dat faliment in 2009

Un lucru deloc de neasteptat, data fiind situatia vanzarilor de autoturisme in 2009 – numai 130.193 de unitati, fata de dublul din 2008 – 270.899.

"Numai in ceea ce priveste Porsche Romania, anul trecut au fost inchise cel putin 38 de dealership-uri", a declarat, pentru Mediafax, vicepresedintele APIA, Brent Valmar, care este in acelasi timp presedintele Porsche Romania.

Se pare ca principalele cauze ale falimentelor au fost reticenta bancilor fata de finantari in domeniu si practicarea unor preturi mult prea mici de catre firmele de leasing, preturi care au determinat scaderea vanzarilor in cazul dealer-ilor.

S-au inchis in mod special showroom-urile din interiorul oraselor care isi desfasurau activitatea in spatii inchiriate. Rezultatul - "Vom vedea o schimbare in structura. In prezent sunt putini dealeri care au o retea. Se va ajunge in urmatorii ani la o concentrare a retelelor pe aceeasi marca sau pe dealeri multibrand. Dealerii mici care au o marca de volum redus vor disparea", a spus Alin Tapalaga, seful Porsche Inter Auto.

In 2010, marea speranta a dealer-ilor auto o reprezinta programul "Rabla" si de aceea ei se intrec in oferte speciale care sa atraga clientii. "Dacia Logan de la 1 euro pe zi", Chevrolet Spark de la 2.940 de euro, Renault Clio la 6200 de euro sau noul Volkswagen Polo la 7999 euro, sunt doar cateva dintre acestea.

In schimb, daca excludem programul Rabla, predictiile pentru 2010 sunt destul de sumbre. Cel putin potrivit presedintelui APIA, Brent Valmar: "vom ajunge la o piata reala de 85.000 de masini pe intreg anul".

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea