Stiinta & Tehnologie

Weber F1 costa 1 milion de euro

Ii trebuie doar 2.5 secunde sa ajunga de la 0 la 100 de km/h si 6.6 secunde pentru a doua suta. Dupa 16.2 secunde, daca te afli la bordul bolidului esti deja la 300 de km/h si forta cu care esti impins in spate devine suportabila. Nu este vorba despre un avion sau o motocicleta, ci despre un vehicul care a primit aprobarea sa circule pe strada. Masina este produsa de Weber Sportcars si este numita Weber F1.

Galerie foto cu Weber F1

W F1 este un coupe care costa 1 milion de euro si poate transporta 2 persoane cu o viteza maxima de 420 de km/h. Asta face din W F1 cea mai rapida masina de serie din lume, cu performante superioare Veyron-ului de la Volkswagen sau bolidului american SSC Ultimate Aero. Insa, atat W F1 cat si Ultimate Aero nu au ajuns in fata unui juriu independent pentru teste oficiale , inca.

Pentru a propulsa bolidul la o asemenea viteza, inginerii de la Weber Sportcars au apelat la un propulsor V8 de 7.0 litri marca GM. Acelasi propulsor se afla si sub capota modelului Corvette LS7 si produce putin peste 500 de CP. Cei de la Weber au reusit sa ii ridice puterea cu ajutorul a doua turbine la 900 de CP, iar cuplul a ajuns acum la 1050 de Nm.

Transmisia lui W F1 este integrala, iar cutia de viteze are 6 trepte, ambele fiind dezvoltate de Weber Sportcars. Greutatea totala a masinii se ridica la 1100 de kg si este distribuita egal pe cele doua punti. Puterea motorului este transmisa in proportie de 36 de procente catre puntea fata, restul mergand catre rotile din spate.

WeberTehnic vorbind, inginerii elvetieni de la Weber Sportcars au construit un bolid perfect, insa se pare ca tot inginerii l-au si desenat . Desi are Led-uri in blocurile optice, jante strunjite din aliaj usor sau usi “foarfeca”, Weber F1 este o masina urata. Probabil ca tunelul de vant unde i-a fost testat coeficientul aerodinamic este principalul vinovat pentru aceasta situatie.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea