Stiinta & Tehnologie

#ecoty 2010 #masina anului #volkswagen polo

Volkswagen Polo desemnata "Masina Anului 2010 in Europa"

Castigatorul editiei 2010 a ECOTY , Masina anului in Europa a fost desemnat modelul .

Polo a primit un total de 347 de puncte din partea celor 59 de jurnalisti europeni alesi in juriul ECOTY.

Cel mai mare pounctaj

Modelul Volkswagen Polo a primit un total de 347 puncte din care un total de 25 de membrii ai juriului i-au acordat punctajul maxim. Pe locul secund se afla modelul nipon, Toyota iQ care a reusit sa acumuleze 337 puncte.

Opel Astra, initial unul din favortii pentru locul intai, s-a calificat pe pozitia a treia cu un punctaj total de 221 de punct, urmat pe patru de Skoda Yeti cu 158 puncte, pe cinci de cu 155 puncte, pe sase a ajuns cu un total de 144 puncte si locul sapte s-a clasat care a primit 113 puncte.

Castigatorul din 2009 a fost modelul Opel Insignia. Pe locul doi s-a clasat Ford Fiesta, iar pe locul trei modelul Volkswagen Golf. In anii trecuti Fiat 500 (2008), Ford S-Max (2007) si Renault Clio (2006) au fost alti castigatori ECOTY.

European Car Awards

Premiile ECOTY sunt inmanate cu aprobarea a 59 de jurnalisti din intreaga Europa. Distinctia suprema se acorda autoturismului cu cele mai bune performante, lansata in ultimele 12 luni inaintea acordarii premiului.

Prima editie a (ECOTY) a fost prezentata in anul 1964. De atunci producatorul auto Fiat a castigat zece premii, cei de la Renault sase, iar americanii de la Ford se pot mandri cu cinci distinctii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea