Stiinta & Tehnologie

#vanzari auto #lider #toyota #volkswagen

Volkswagen, lider de vanzari?

ong>Constructorul auto Volkswagen, unul dintre cei mai importanti producatori germani de masini, ameninta pozitia de lider al vanzarilor la nivel mondial, detinuta in prezent de concurentul japonezz Toyota.

Motivul pentru aceasta posibila rocada sta in numarul mare de comenzi primite de Volkswagen de pe principalele piete de desfacere.

Toyota pierde teren

La celalalt pol, Toyota a fost afectata serios de criza financiala mondiala, iar criza creditelor a dus la o scadere importanta a cererii pentru modelele constructorului nipon.

Spre exemplu, in Statele Unite, una dintre principalele piete de desfacere pentru Toyota, vanzarile au scazut cu 38 de procente de la inceputul anului si pana in luna martie. Pe piata japoneza, vanzarile au scazut cu 24 de procente.

Un posibil colac de salvare ar veni din partea modelului hibrid Toyota Prius , model care va putea fi admirat de public incepand de luna mai. Autoturismele care se bazeaza pe solutii hibride de propulsie sunt din ce in ce mai promovate si apreciate intr-un climat tot mai favorabil solutiilor "eco".

Sprijin pentru VW


Volkswagen se bucura, in schimb, de un val de sustineri in mai multe tari considerate drept clienti principali, unde au fost demarate programe de stimulare a vanzarilor auto (Germania, Brazilia si China). Pentru aceste piete au insumat un total de 44 de procente din totalul vanzarilor VW de anul trecut.

O alaturare a rezultatelor inregistrate in trecute de cele doua companii face si mai multa lumina asupra posibilei rasturnari de situatie. Cifrele anuntate pentru anul trecut anunta in primul trimestru un total de 1,57 milioane de masini livrate de Volkswagen, in timp ce Toyota vindea 2,41 milioane de masini.
  •   2009-04-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii