Stiinta & Tehnologie

Vodafone trece in octombrie la euro

Incepand cu 1 octombrie 2007, tarifele Vodafone Romania vor fi exprimate in Euro, in locul dolarului american. “In anul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, ne face placere sa anuntam schimbarea monedei de referinta pentru tarifele Vodafone Romania, din dolari in Euro. Trecerea la Euro a fost un proces complex, care a durat peste 6 luni si a presupus modificari importante in sistemele noastre informatice si in schemele de tarifare. Am dorit sa facem aceasta trecere in conditii cat avantajoase pentru clientii nostri, printr-un proces transparent si o comunicare proactiva, in conditiile inregistrarii unui curs valutar oscilant, in ultimele luni”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

De la 1 octombrie 2007, abonamentele, tarifele nationale de voce si date, precum si creditul existent pe si pe abonamentul Vodafone 2in1, vor fi transformate din dolari in Euro, folosind rata de conversie 0.73421 (1 USD = 0.73421 ), calculata ca medie a cursurilor pentru EURO/RON si USD/RON, din perioada 29 iulie - 27 august 2007. Facturarea va avea ca baza de calcul noile tarife in Euro care vor fi transformate in RON la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii.

Pentru anumite tarife si abonamente* din portofoliul Vodafone, conversia automata nu va fi aplicata. Din motive care tin de simplitatea si claritatea comunicarii catre clienti, aceste tarife se vor ajusta dupa cum urmeaza:
- abonamentul Vodafone Standard, de 4 USD, devine 3 EUR ;
- tariful de 0.07USD pentru un SMS national devine 0.05 EUR;
- tariful de 0.15 USD pentru un SMS international devine 0.12 EUR;
- tariful de 0.19 USD pentru MMS devine 0.14 EUR.

Valoarea unui punct de loialitate se va schimba de la 0.01USD la 0.01EUR. Valoarea punctelor acumulate pana la data de 1 octombrie 2007, exprimata pana acum in USD, se transforma in EUR, conform ratei de conversie specificata mai sus.

Utilizatorii existenti ai Cartelei Vodafone vor beneficia, incepand cu 1 octombrie 2007, de tarife exprimate in Euro. Noile tarife, bonusuri si valori de reincarcare vor fi anuntate incepand cu data de 24 septembrie 2007. Cientii serviciilor preplatite vor avea la dispoziltie un numar special, 757, pe care pot apela gratuit de pe telefonul mobil, pentru a consulta noua schema de tarifare.

Tarifele si abonamentele pentru apeluri internationale si în roaming vor fi, la randul lor modificate. Noile tarife vor fi disponibile pe www.vodafone.ro incepand cu data de 28 august 2007.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 8,223 milioane de clienti, la data de 30 iunie 2007. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 232,0 milioane de clienti din intreaga lume.

*Lista completa a acestor servicii poate fi consultata pe www.vodafone.ro. Tarifele nu contin ..

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea