Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #accesorii #romania #vodafone #reciclare

Vodafone Romania a reciclat 2 tone de telefoane mobile

ong> Vodafone Romania a colectat si reciclat doua tone de telefoane si accesorii, de la lansarea programului de reciclare a telefoanelor mobile si accesoriilor, in martie 2007.

In ultimii doi ani, peste 8.000  de telefoane au fost colectate si reciclate prin programul national al Vodafone Romania.

Program de reciclare

Din 2007, Vodafone Romania colecteaza telefoane mobile si accesorii, indiferent de model si de starea de functionare, in scopul reciclarii. Toti utilizatorii de telefonie mobila din Romania, indiferent de furnizorul de servicii, pot sa isi recicleze telefoanele, in oricare din cele 167 de magazine Vodafone din tara.

Din numarul total de telefoane colectate in magazinele Vodafone de la debutul programului, 48% au fost reconditionate pentru a fi reutilizate in tari in curs de dezvoltare . Telefoanele care nu au putut fi reparate, in proportie de 52% au fost dezmembrate, iar materialele componente au fost recuperate si refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, in industria de telecomunicatii sau in alte industrii, printr-un proces de reciclare ce se deruleaza in afara Romaniei.

Telefoanele mobile si accesoriile colectate in magazinele Vodafone Romania sunt trimise periodic catre Regenersis Plc, compania cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate. Cel mai mare numar de telefoane mobile au fost aduse in magazinele Vodafone din Brasov , Bucuresti, Pitesti, Alba-Iulia si Satu-Mare.

Protejarea mediului

Cele doua tone de material reciclabil au inclus un numar total de peste 8.000 de telefoane, dintre care 3.633 au fost colectate in perioada martie 2008 - martie 2009.
Telefoanele si accesoriile colectate au fost reciclate in proportie de 100%, iar banii obtinuti vor fi donati in acest an catre programul Viitor Plus, "Adopta un copac!", pentru a planta 6.250 de puieti .

Si in acest an, Vodafone lanseaza un concurs cu premii pentru comunitatea online, avand ca tema fotografia si protejarea mediului inconjurator. Pasionatii celor doua domenii se pot inscrie in competitie cu o imagine din orasul lor, care reprezinta o zona sau un loc frumos, deosebit, unic, ce se distinge in peisajul urban.

Cele mai interesante poze vor fi premiate de un juriu format din oameni cunoscuti in mediul online. Pentru a participa la acest concurs, doritorii sunt invitati sa viziteze site-ul www.mediu-curat.ro sau www.reciclam.ro, site-ul dedicat programului de reciclare  al Vodafone.
  •   2009-06-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii