Stiinta & Tehnologie

#12 km/h #bucuresti #viteza medie maxima

Viteza medie de circulatie in Bucuresti, 12 km/h

Este clar. In Bucuresti nu mai exista o ora de varf. Fie ca te afli la orele 9 ale diminetii in trafic, fie ca te duci la un film seara, la ora 20.00, cu siguranta vei avea parte de cel putin o intersectie aglomerata.

Si uite asa s-a stabilit – viteza medie maxima a unei masini in oras este de 12 km/h ; insa foarte bine poate fi si de 7 km/h. Sa ne amintim de zilele cu ninsoare sa se ne gandim la ploaia care practic paralizeaza traficul.

Cu toate semafoarele sincronizate, inteligente sau promisiunile factorilor de decizie locali cu privire la masurile de decongestionare a traficului, un lucru nu se schimba: pierdem ore bune pentru a ajunge dintr-o parte a orasului in cealalta, mai ales daca tranzitam zone precum Gara de Nord, Piata Victoriei , zona Unirii, Universitate, Piata Sudului, Piata Iancului sau Razoare.

Daca ne gandim ca circa 1,5 milioane de masini tranziteaza zilnic Bucurestiul si luam in calcul viteza medie de 17 km/h, ajungem la concluzia ca sintagma "ora de varf" nu-si mai are sensul si ca mai bine apelam la metrou sau ne luam bicicleta. Desi in al doilea caz s-ar putea sa ne punem in pericol viata.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea