Stiinta & Tehnologie

#vito #mercedes-benz #van

Van-urile Mercedes-Benz: de trei ori castigatoare in aceeasi zi

Mercedes-Benz a prezentat publicului numeroase autovehicule pentru transport de persoane la cea de-a 20-a editie a evenimentului Auto Mobil International 2010 din Leipzig.

In plus, Mercedes-Benz a impresionat si in cadrul competitiilor care au avut loc pe parcursul acestui eveniment, adunand multiple premii pentru modele de succes Sprinter si Vito Vito si Sprinter au cucerit sectorul Courier, Express and Parcel Services.

Zilele trecute, cand s-a desfasurat competitia pentru "CEP Van of the Year 2010" din cadrul AMI, a fost marcata ce-a de-a zecea editie a acestui concurs, organizat de ETM Verlag (Euro Transport Media publisher). Un juriu format din 30 de experti din cadrul asa-numitului sector CEP (Courier, Express and Parcel Services) a evaluat cele 18 autovehicule participante si a desemnat castigatoarele in functie de cele cinci categorii. Premiul pentru categoria "Alternative Drive Systems" a fost acordat in premiera.

Datorita activitatii zilnice cu propriile flote de autovehicule, expertii stiu cu precizie care sunt cererile pentru fiecare tip de autovehicul comercial; prin urmare, acestia au verificat autovehiculele pe diferite portiuni de drum in conditii reale de functionare. Astfel, functionalitatea, confortul, operarea, design-ul si, bineinteles, eficienta economica au fost principalele aspecte urmarite pe parcursul evaluarilor. Examinatorii au insumat un total de peste 7.000 de kilometri in cursul celor 540 de test drive -uri desfasurate in Leipzig.

Atat Sprinter-ul, cat si modelul Vito diesel au reprezentat marca Mercedes-Benz in aceasta competitie riguroasa. Sprinter-ul a reusit sa reconfirme suprematia pe care a mentinut-o in ultimii patru ani, obtinand primul loc la categoria “Autovehicule comerciale usoare de pana la 3,5 tone”. Mercedes-Benz Vito a convins juriul, castigand in cel de-al cincilea an consecutiv in cadrul clasei "Autovehicule comerciale usoare de pana la 3 tone".   

Pe langa premiile "CEP Van of the Year" obtinute de autovehiculele Mercedes-Benz Sprinter si Vito la categoriile 3.5 tone, respectiv 3 tone, versiunea NGT (Natural Gas Technology) Sprinter a fost votata castigatoare la categoria "Alternative Drive Systems". Acesta este primul an in care reprezentantii ETM ofera acest premiu special.

Sprinter NGT, cu motorizare bivalenta, care foloseste combustibili naturali, special creat pentru functionarea in mediile urbane, se remarca atat prin consumul considerabil scazut de combustibil si emisiile de sunet diminuate si necesita costuri mici de intretinere. Rezevoarele de combustibil sunt amplasate sub podeaua autovehiculului, eficientizand astfel spatiul, fara a limita zona de depozitare.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea