ong>Zvonurile despre ruptura Ericsson din joint-venture -ul cunoscut Sony Ericsson, nu sunt o chestiune noua.

Totusi, acestea au luat o alta turnura in decursul acestei saptamani cand au aparut si zvonurile despre o posibila vanzare a Ericsson.

De unde a inceput tot

Noile zvonuri vin de la o publicatie din Germania, manager-magazin.de, acesta fiind unul dintre fratii mai mici ai cunoscutului ziar, Der Spiegel. Mai mult, publicatia scrie ca mai multe detalii se afla in editia Der Spiegel care va aparea pe tarabele din Germania in ziua de vineri 20 martie 2009.

Din informatiile aparute din partea publicatiei se arata ca japonezii de la Sony ar dori sa cumpere partea Ericsson din joint-venture, adica 50% din companie. Din pacate lucrurile nu sunt tocmai roz, pentru Sony s-ar putea sa nu dispuna de fondurile cerute de suedezi.

Probleme financiare

Faptul ca Sony Ericsson o duc rau cu banii nu mai este nici el un secret de cand compania a facut publice rezultatele finanaciare ale anului trecut. Dupa ce compania a iesit pe minus, reprezentantii Sony Ericsson spuneau ca se asteapta la o revenire spectaculoasa odata cu jumatatea anului 2009.

La sfarsitul anului 2008, Howard Stringer, CEO-ul Sony declara ca ambele companii trebuie sa regandeasca modalitatile de cooperare daca vor sa recastige teren pe piata de telefonie mobila.

Totodata, Stringer declara ca, solutia cumpararii tuturor actiunilor unui partener va pune intotdeauna multe probleme companiei in cazul in care una din parti doreste iesirea din joint-venture. In prezent, reprezentantii Sony Ericsson au refuzat sa faca vreun comentariu la noile speculatii aparute in presa.
  •   2009-03-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii