Stiinta & Tehnologie

#daimler #cutie de viteza #dacia

Uzina Dacia ar putea produce cutii de viteze pentru Daimler

Uzina Dacia de la Mioveni ar putea furniza cutii de viteze pentru Daimler in viitor, ca urmare a parteneriatului incheiat de Alianta nissan si grupul german.

Potrivit 0-100.ro, directorul general Jerome Olive a declarat ca exista posibilitatea unei colaborari la acest nivel intre cele doua parti. "Abia s-a semnat ieri (miercuri, 7 aprilie – n.r.) acordul de cooperare. Exista oportunitati de ambele parti. Noi, situl de la Mioveni, ne vom incadra, probabil, pe anumite proiecte cu Uzina Mecanica si cutia de viteze TL", a spus Olive.

"Sunt sanse sa se fabrice la Uzina Mecanica cutii de viteze pentru Daimler in cadrul acestui parteneriat", a declarat Constantin Stroe , vicepresedintele Automobile Dacia. Potrivit acodului incheiat saptamana trecuta de cele doua grupuri auto, Renault-Nissan va prelua 3,1 din capitalul grupului german, in timp ce Daimler va acceasi participatie  de 3.1% din Renault si 3.1% din Nissan.

Renault-Nissan si Daimler vor colabora la viitoarea generatie a modelelor smart fortwo si Renault Twingo , inclusiv la versiunile electrice, precum la extinderea a familiei Twingo. In 2013, succesorul lui Smart Fortwo si cel al lui renault twingo vor imparti aceeasi platforma si vor avea tractiune spate .

Colaborarea se va extinde si la nivelul dezvoltarii unor proiecte viitoare, in segmentul autoursmelor si a vehiculelor comerciale usoare. Aceasta include:

- schimbul de tehnologie si dezvoltare a motoarelor diesel si pe benzina din Alianta Renault-Nissan, pentru a fi utilizate in gama Renault Twingo si adaptate si modificate cu, caracteristicile Mercedes-Benz pentru noua generatie de autoturisme premium.

- utilizarea motoarelor pe benzina si diesel provenind de la Daimler la Infiniti, divizia de lux a Nissan Motor Company.

- utilizarea motoarelor diesel si a transmisiilor Aliantei Renault-Nissan pe Mercedes-Benz Vito

Uzina Mecanica Dacia si-a inceput activitatea in martie 2008, are 2.000 de angajati si produce transmisii pentru modele Dacia si Renault.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

  •   2010-04-12
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare