Stiinta & Tehnologie

#daimler #cutie de viteza #dacia

Uzina Dacia ar putea produce cutii de viteze pentru Daimler

Uzina Dacia de la Mioveni ar putea furniza cutii de viteze pentru Daimler in viitor, ca urmare a parteneriatului incheiat de Alianta nissan si grupul german.

Potrivit 0-100.ro, directorul general Jerome Olive a declarat ca exista posibilitatea unei colaborari la acest nivel intre cele doua parti. "Abia s-a semnat ieri (miercuri, 7 aprilie – n.r.) acordul de cooperare. Exista oportunitati de ambele parti. Noi, situl de la Mioveni, ne vom incadra, probabil, pe anumite proiecte cu Uzina Mecanica si cutia de viteze TL", a spus Olive.

"Sunt sanse sa se fabrice la Uzina Mecanica cutii de viteze pentru Daimler in cadrul acestui parteneriat", a declarat Constantin Stroe , vicepresedintele Automobile Dacia. Potrivit acodului incheiat saptamana trecuta de cele doua grupuri auto, Renault-Nissan va prelua 3,1 din capitalul grupului german, in timp ce Daimler va acceasi participatie  de 3.1% din Renault si 3.1% din Nissan.

Renault-Nissan si Daimler vor colabora la viitoarea generatie a modelelor smart fortwo si Renault Twingo , inclusiv la versiunile electrice, precum la extinderea a familiei Twingo. In 2013, succesorul lui Smart Fortwo si cel al lui renault twingo vor imparti aceeasi platforma si vor avea tractiune spate .

Colaborarea se va extinde si la nivelul dezvoltarii unor proiecte viitoare, in segmentul autoursmelor si a vehiculelor comerciale usoare. Aceasta include:

- schimbul de tehnologie si dezvoltare a motoarelor diesel si pe benzina din Alianta Renault-Nissan, pentru a fi utilizate in gama Renault Twingo si adaptate si modificate cu, caracteristicile Mercedes-Benz pentru noua generatie de autoturisme premium.

- utilizarea motoarelor pe benzina si diesel provenind de la Daimler la Infiniti, divizia de lux a Nissan Motor Company.

- utilizarea motoarelor diesel si a transmisiilor Aliantei Renault-Nissan pe Mercedes-Benz Vito

Uzina Mecanica Dacia si-a inceput activitatea in martie 2008, are 2.000 de angajati si produce transmisii pentru modele Dacia si Renault.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea