Stiinta & Tehnologie

#alerta cutremur #aplicatii cutremur #aplicatii iOS #aplicatii android #cutremur

UTIL: 3 aplicatii care te anunta cand vine un cutremur

Sambata noapte, la ora 2:44, in zona seismica Vrancea s-a produs cel mai mare cutremur din 2015 - 4,9 grade pe scara Richter. De la inceputul anului, in tara noastra s-au inregistrat sapte cutremure cu magnitudinea de peste 4 grade. In aceste conditii, aplicatiile mobile care te pot preveni in legatura cu eventualele cutremure de mare intensitate sunt foarte utile. Iata mai jos cateva dintre aplicatiile mobile dezvoltate pentru astfel de situatii.


Seismo

Desi inca nu a fost lansata, deoarece dezvoltatorii isi doresc un parteneriat cu Institutul National de Fizica a Pamantului care sa le asigure o precizie sporita, aplicatia Seismo urmeaza sa fie scoasa pe piata atat pentru sistemul de operare Android, cat si pentru iOS, cat mai curand. Aplicatia isi va avertiza utilizatorii cu aproximativ 15-25 de secunde inaintea producerii unui cutremur. In plus, aceasta isi propune sa inlature cu ajutorul notificarilor senzatia de panica si sa ofere destul timp utilizatorilor sa se puna la adapost si sa se pregateasca de seism.

Alerta Cutremur Vrancea

Alerta Cutremur Vrancea a fost dezvoltata in colaborare cu Institutul Roman pentru Seismologie Aplicata si oferea doua servicii: Alarma Seismica si Semaforul Seismic. Aplicatia putea sa-si avertizeze utilizatorii din Bucuresti cu aproape 30 de secunde inainte ca raza seismica din Vrancea sa ajunga in capitala. Insa, multi dintre utilizatori s-au plans ca aceasta nu functiona intotdeauna corect, iar, din cate se pare, aplicatia nu va mai fi disponibila pentru iOS.

Earthquake alert

Aceasta aplicatie pentru Android este gandita pentru intreaga planeta, asa ca nu se concentreaza foarte mult asupra Romaniei, iar datele cu privire la cutremurele nationale ar putea intarzia. Cu toate astea, ofera informatii pretioase cu privire la activitatea seismica, insa, de cele mai multe ori dupa producerea impactului unui cutremur.

 

 

Sutsa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea