Stiinta & Tehnologie

#trafic rutier #metode de supraveghere #radar #elicopter

Urmariri din elicopter si radare in cascada, metode de supraveghere ale traficului rutier

In primele doua luni ale anului au avut loc cu 21% mai putine accidente de circulatie grave, fata de perioada similara a anului precedent, rezultat la care si-au adus aportul noile metode de supraveghere a traficului.

Asadar, mai nou, politistii au inceput sa urmareasca traficul din elicopter, acestia transmitand mai departe agentilor rutierii soferii care depasesc viteza legala sau care se angajeaza in depasiri neregulamentare, deci periculoase, conform Mediafax. In plus, pe drum sunt amplasate radare in cascada pentru a detecta acei conducatori auto care nu respecta viteza impusa de lege.

In zilele de 10 si 11 martie, directia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a coordonat o actiune pe DN 1 si DN 7 care a vizat reducerea numarului de accidente rutiere ca urmare a nerespectarii regulilor privind efectuarea depasirilor, precizeaza Politia. In urma acestei operatiuni, peste 760 de conducatori auto au fost sanctionati contraventional pentru nereguli la regimul rutier.

La actiunea care s-a desfasurat pe DN 1 tronsonul Sibiu-Sebes-Alba Iulia si pe DN 7 tronsonul Sebes-Deva-Arad a participat un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie in care s-a aflat un specialist al Directiei Rutiere care a supravegheat din aer traficul rutier si a comunicat echipajelor aflate la sol abaterile de la normele rutiere. Dupa aceasta miscare, au intrat in actiune echipajele de politie care i-au oprit si sanctionat pe conducatorii auto indisciplinati.

Mai mult decat atat, in zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere din cauza nerespectarii regulilor privind efectuarea depasirilor politistii au folosit aparate radar amplasate "in cascada". In cele doua zile, politistii au constatat patru infractiuni si au aplicat 765 de sanctiuni contraventionale, majoritatea fiind pentru depasire neregulamentara, nepurtarea centurii de siguranta si depasirea vitezei legale.

Au fost suspendate 123 de permise de conducere , in 121 de situatii pentru depasiri neregulamentare, iar in celelalte pentru depasirea vitezei legale. Aviz vitezomanilor cu sportive precum BMW (Seria 3), Mitsubishi (Lancer), Hyundai (Coupe), Toyota (Celica). Iar exemplele pot continua.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea