Stiinta & Tehnologie

#hds #prius #auris #toyota

Up-date Toyota Auris HSD

Toyota contribuie la prosperitatea economiei britanice, dand oficial startul la productia noului model Auris cu Hybrid Synergy Drive (HSD), primul hibrid integral construit in Europa.

Uzina Toyota din Burnaston, Derbyshire, va produce noul model Toyota Auris cu HSD (Hybrid Synergy Drive) pentru a sprijini obiectivul european anual de vanzari, ce presupune  o cifra de 30.000 de vehicule. Noul Toyota Auris HSD va fi lansat in 32 de tari europene, primele livrari catre clienti fiind programate in luna iulie a acestui an.

Noul Toyota Auris HSD introduce folosirea tehnologiei Hybrid Synergy Drive pentru unul dintre modelele principale ale gamei Toyota. Noul hatchback cu cinci usi este echipat cu primul si singurul grup propulsor integral hibrid din segmentul C de inalta competitivitate. Reflectand calitatile de lider ale companiei Toyota in privinta dezvoltarii tehnologiilor sustenabile de mobilitate, Hybrid Synergy Drive va servi drept o baza tehnologica aplicabila tuturor viitoarelor modele de autovehicule.

Mostenirea sistemului Hybrid Synergy Drive isi are radacinile in prima generatie Prius, primul automobil hibrid produs in serie, lansat in Japonia in 1997 si in Europa in 2000, ce a stabilit un reper major in industrie in privinta proiectarii propulsoarelor si a conceptului de mobilitate sustenabila. Lansarea modelului Toyota Auris echipat cu HSD este un pas major in privinta distributiei tehnologiei integral hibride Toyota in intreaga gama de automobile, in cel mai scurt timp posibil, pana in jurul anului 2020.

Lider de clasa in privinta consumului, noul model Toyota Auris HSD a inregistrat doar 3.8 l/100 km si un nivel al emisiilor de CO2 remarcabil de scazut, de numai 89g/km. In plus, noul Toyota Auris echipat cu HSD emite cantitati semnificativ mai mici de NOx si PM decat automobilele cu performante comparabile echipate cu propulsoare diesel.

Noul Toyota Auris cu HSD va fi asamblat la uzina Toyota din  Burnaston, in Derbyshire, Marea Britanie,  iar supermotorul de 1.8 l al sistemului hibrid va fi construit in Deeside, North Wales. Noul Auris cu Hybrid Synergy Drive va fi construit pe aceeasi Linie de asamblare utilizata atat pentru actualul Toyota Auris, echipat cu propulsoare pe benzina si diesel, cat si pentru noul Avensis.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea