Stiinta & Tehnologie

#masini electrice #standarde #uniunea europeana

Uniunea Europeana va stabili standarde pentru masinile electrice

Comisia Europeana a facut publice planurile sale, in ceea ce priveste propulsarea Europei in fruntea pionierilor tehnologiei masinilor electrice .

Stategia pentru implementarea incarcatoarelor de baterii standardizate, la nivel european, plus noi specificatii de incarcare a bateriilor urmeaza sa fie aprobate anul viitor.

Antonio Tajani, comisarul european pentru industrie, a declarat ca standardele comune sunt esentiale pentru Europa, deoarece concurentii din Asia si SUA, isi dezvolta, in prezent, propriile programe. "Fara un program de standardizare puternic, cred ca va fi dificil sa dezvoltam o piata pentru masini electrice ", a declarat Tajani.

Tajani a adaugat ca UE nu stie deocamdata, daca masinile electrice, automobilele pe baza de hidrogen sau alte masini alimentate alternativ ar putea prelua conducerea de piata, dar statele membre se pare ca sunt de acord ca vehicule electrice sunt cea mai buna metoda, pe termen lung, pentru reducerea emisiilor de CO2.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea