Stiinta & Tehnologie

#masini electrice #standarde #uniunea europeana

Uniunea Europeana va stabili standarde pentru masinile electrice

Comisia Europeana a facut publice planurile sale, in ceea ce priveste propulsarea Europei in fruntea pionierilor tehnologiei masinilor electrice .

Stategia pentru implementarea incarcatoarelor de baterii standardizate, la nivel european, plus noi specificatii de incarcare a bateriilor urmeaza sa fie aprobate anul viitor.

Antonio Tajani, comisarul european pentru industrie, a declarat ca standardele comune sunt esentiale pentru Europa, deoarece concurentii din Asia si SUA, isi dezvolta, in prezent, propriile programe. "Fara un program de standardizare puternic, cred ca va fi dificil sa dezvoltam o piata pentru masini electrice ", a declarat Tajani.

Tajani a adaugat ca UE nu stie deocamdata, daca masinile electrice, automobilele pe baza de hidrogen sau alte masini alimentate alternativ ar putea prelua conducerea de piata, dar statele membre se pare ca sunt de acord ca vehicule electrice sunt cea mai buna metoda, pe termen lung, pentru reducerea emisiilor de CO2.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

  •   2010-05-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii