Stiinta & Tehnologie

# explozie meteorit #meteorit #spatiu #nasa

Un meteorit a explodat deasupra Pamantului. Tu ai observat ceva?

Un meteorit urias a explodat deasupra Pamantului in urma cu cateva  zile, insa, desi forta exploziei a fost imensa, nimeni nu a observat acest lucru, spre deosebire de evenimentul similar din urma cu 3 ani, dintr-un orasel rusesc, cand cateva zeci de persoane au fost ranite. De data aceasta, meteoritul a cazut de-a lungul coastei braziliene.

Desi acest lucru nu a fost imediat comunicat public, NASA a remarcat impactul unei stânci imense în largul coastelor Braziliei la data de 6 februarie, scrie Descopera. Meteoritul avea un diametru de circa 5-7 metri. Adica este cel mai mare meteorit care a cazut pe Pamant după cel din oraşul rus Celiabinsk, care a provocat distrugeri şi a rănit sute de oameni.

Meteoritul a fost anunţat de astronomul NASA, Ron Baalke, într-o postare pe Twitter şi apoi analizat de către Bad Astronomer Phil Plait. După cum a fost subliniat, energia eliberată de explozie a fost de echivalentă cu detonarea aproximativ a 13.000 de tone de TNT, mai scrie sursa citata.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea