Stiinta & Tehnologie

#ford focus #gunnar herrmann #transmisia manuala

Transmisia manuala va fi inlocuita de cea automata

Unul din inginerii care lucreaza la noua linie de modele de Ford Focus a declarat ca in viitor transmisia manuala va fi inlocuita de cea automata.

Nu se stie daca aceasta vaa fi o regula care va fi valabila oricarei masini sau daca va fi aplicata doar modelelor Ford.

Interviu

Intr-un interviu acordat revistei Automotive Engineer, Gunnar Herrmann , un inginer de la Ford a declarat ca pana la sfarsitul acestui deceniu cutiile manuale vor fi inlocuite de cele automate cu doua ambreiaje.

Totusi, aceste detalii se refereau la modelele Ford, inginerul declarand ca viitoarele modele vor putea sa dispuna de motoare cu doi cilindri, supra-alimentate si asistate electronic.

In aceelasi interviu, inginerul Ford a mai spus ca motoarele turbo de cilindree redusa vor fi disponibile pe piata in scurt timp, iar ele vor inlocui actualele motoare de 1.4 litri.

Alte detalii

In opinia interviatului, unitatile care urmeaza sa fie constuite vor putea fi cuplate la transmisii automate cu dublu ambreiaj, iar acest lucru va rezulta in disparitia transmisiilor manuale de pe piata pana in anul 2020.

Gunner Herrmann a mai dezvaluit faptul ca a treia generatie de modele Ford Focus va fi construita pe platforma EUCD pe care sunt proiectate actualele modele S-Max si Mondeo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea