Stiinta & Tehnologie

#sequoia #recheamare in service #toyota

Toyota recheama in service 50.000 exemplare Sequoia

Toyota continua serialul rechemarile in service, de aceasta data fiind vorba de 50.000 de exemplare Sequoia comercializate pe piata din SUA.

Actiunea are loc in vederea imbunatatirii sistemului de control al stabilitatii si vizeaza unitatile inmatriculate in anul 2003.

" Toyota Motor Sales va conduce o campanie de rechemare , voluntara, a circa 50.000 de vehicule 4X4 Toyota Sequoia, inmatriculate la inceputul anului 2003, pentru actualizarea programului de control al stabilitatii vehiculelor", a explicat compania intr-un comunicat.

In cazul vehiculelor al caror sistem nu este actualizat, acesta s-ar putea activa, la viteze reduse, de circa 14 km/ora, in timpul redemarajului dupa o oprire , iar vehiculul ar putea sa nu accelereze suficient de rapid, a completat Toyota. Comunicatul mentioneaza ca nimeni nu a fost ranit si nu au avut loc accidente provocate de de aceasta problema.

Toyota a fost amendata cu 16,4 milioane de dolari de catre Agentia americana pentru siguranta traficului, pentru ca nu a avertizat la timp in legatura cu riscul blocarii acceleratiei la unele modele, defectiune care a dus la accidente mortale in SUA.

Constructorul japonez a rechemat incepand cu toamna anului trecut, pentru reparatii, aproape zece milioane de masini la nivel mondial, majoritatea in Statele Unite.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea