Stiinta & Tehnologie

#plug-in #prius #toyota

Toyota Prius Plug-in a intrat in vanzare pentru flote

Versiunea Plug-in a celei de-a treia generatie Toyota Prius este disponibila pentru flotele guvernelor si companiilor din Europa si Statele Unite ale Americii.

Toyota a prezentat detaliile oficiale ale versiunii Plug-in a lui Prius odata cu debutul vanzarilor acestuia in regim de leasing pentru flote. Acesta este primul model de productie de la Toyota care utilizeaza baterii Litiu-ion si poate fi incarcat atat de la o priza externa, cat si de la sistemul hibrid al masinii. In prima jumatate a anului viitor, Toyota va introduce aproximativ 600 de unitati ale versiunii Plug-in a lui Prius pe pietele din Japonia, Statele Unite ale Americii si Europa.

Europenii vor primi circa 200 de unitati Prius plug-in, dintre care 20 vor fi destinate pietei din Marea Britanie. Versiunea Plug-in a lui Prius va fi introdusa pe pietele din Franta, Portugalia, Germania si Olanda, printre altele. In prima faza, Toyota Prius Plug-in va fi disponibil in regim de leasing doar pentru ministerele diverselor guverne, corporatii, agentii de cercetare si universitati.

Versiunea Plug-in a lui Prius este capabila sa obtina un consum de carburant mai redus decat cel al versiunii standard. Cu toate acestea, consumul de carburant estimat al acestui model nu a fost inca anuntat.Viteza maxima in modul EV este de aproximativ 100 km/h, imbunatatire semnificativa fata de actualul Prius, care poate sa atinga doar 45 km/h in modul EV.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea