Stiinta & Tehnologie

#volkswagen #toyota #japonia

Toyota nu va mai vinde modele Volkswagen in Japonia din 2010

In ultimii 17 ani, Toyota a vandut modele Volkswagen in reprezentantele sale din Japonia . In 2010, acest parteneriat se va incheia din cauza rivalitatii dintre cei doi constructori.

Japonezii de la Toyota nu vor mai comercializa modele Volkswagen in cadrul reprezentatelor sale din Tara Soarelui Rasare. In ultimii 17 ani, cei de la Toyota au avut un parteneriat cu Volkswagen care implica vanzarea de modele ale constructorului din Wolfsburg pe piata nipona. In ultimii noua ani, Toyota a fost importatorul numarul unu de modele Volkswagen pe piata din Japonia, reusind sa vanda 45.522 de unitati in decursul anului trecut.

Odata ce germanii de la Volkswagen si-au declarat intentia de a deveni cel mai mare producator de automobile din lume – post detinut de catre Toyota – niponii nu pot sa stea cu mainile in san si sa ii ajute in continuare distribuindu-le produsele pe piata din Japonia. Desi pierderea a cateva mii de vanzari anuale si a celui mai mare distribuitor din Japonia nu ii va opri pe cei de la Volkswagen, Toyota face tot ceea ce poate pentru a isi pastra pozitia fruntasa in clasamentul producatorilor de automobile.

Potrivit celor de la Toyota, parteneriatul dintre ei si Volkswagen va fi incheiat la inceputul anului 2010. Niponii declara ca incheierea acestui parteneriat nu are nicio legatura cu achizitia a 20% din actiunile Suzuki de catre cei de la Volkswagen. La inceputul acestui an, Toyota a renuntat si la parteneriatul pe care il avea cu General Motors in Statele Unite ale Americii, un alt rival al celor de la Toyota in clasamentul constructorilor de automobile din lume.

Cititi mai multe pe Automarket.ro    

  •   2009-12-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii