Stiinta & Tehnologie

#toyota #motor cu ardere interna #masini hibride

Toyota: "Motorul cu ardere interna nu va fi disparea niciodata"

In viziunea celor de la Toyota, vehiculele hibride care folosesc un motor termic si unul electric reprezinta viitorul.

Koei Saga, managerul Toyota a confirmat recent ideea pe care japonezii si-au bazat intreaga strategie de produs in ultimii ani: vehiculele 100% electrice sunt bune pentru calatorii pe distante mici sau in localitati. Masinile electrice nu au inca autonomie destul de mare pentru calatorii pe distante lungi. "Daca nu luam in considerare durata de viata a bateriilor si costul inlocuirii lor, atunci pot fi o solutie viabila. Dar, in viziunea mea, motorul cu ardere interna nu va fi abandonat niciodata", spune Saga.

Toyota s-a concentrat in principal pe dezvoltarea tehnologiilor hibride, ceea ce pune masinile constructorului japonez pe primul loc in topul automobilelor de acest tip. Totusi, concurenta vine tare din urma, atat cu cat si cu electrice, facand Toyota sa ia in considerare lansarea unor vehicule electrice 100% in urmatorii doi ani.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

  •   2010-01-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.