Stiinta & Tehnologie

#toyota #audieri #fiabilitate #probleme

Toyota acuzata ca a ascuns documente legate de problemele de fiabilitate

Avocatul Dimitrios Biller acuza conducerea Toyota de ascunderea unor documente legate de probleme ale automobilelor japoneze ce au dus la rasturnarea acestora.

La audierile conducerii Toyota de saptamana trecuta din congresul american, avocatul Dimitrios Biller, care lucra in trecut pentru Toyota, a prezentat un set de documente ce arata ca Toyota era constienta de problemele masinilor sale, si totusi au ales sa ascunda acest lucru. "Am verificat documentele si am gasit probe ce arata ca Toyota a ascuns intentionat date care trebuiau facute publice, pentru a se solutiona litigiile existente. Multe din aceste documente sunt legate de cazuri de rasturnare, in care pasagerii sau soferul au fost raniti", declara Edolphus Towns, seful comisiei care a audiat conducerea Toyota.

Documentele prezentate de Dimitrios Biller arata ca Toyota a facut intelegeri de milioane de dolari cu reclamantii, pentru ca informatiile sa nu fie facute publice. "Toyota isi ia obligatiile legale in serios si incearca sa aiba cele mai inalte standarde profesionale si etice. Domnul Biller continua sa faca afirmatii false si nefondate legate de conducerea Toyota", declara un purtator de cuvant al companiei japoneze.

Administratia Nationala a Sigurantei Traficului din SUA (NHTSA) a demarat o ancheta legata de un automobil Lexus ES350, care a fost detinut de Rhonda si Eddie Smith. Acestia au depus marturie la audierile legate de acceleratia neintentionata a masinilor Toyota. Rhonda Smith spune ca a trecut printr-o experienta terifianta in 2006, cand pedala masinii sale a ramas blocata si ca Toyota nu a raspuns plangerilor ei.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea