Stiinta & Tehnologie

Top 5 Camphones la Barcelona

Pentru ca World Mobile Congress e pe sfarsite, fiecare isi permite sa faca niste rezumate despre cine a fost mai mare si tare la Barcelona.

Pentru inceput facem un clasament scurt de cinci locuri care vor fi ocupate de cele mai tari telefoane cu camera foto de 5 megapixeli, prezentate la World Mobile Congress.

Printre caracteristicile (mai vechi sau noi) care trebuie luate in seama la un telefon de acest gen se numara: tehnologia de detectare a fetei, zoom-ul optic, notarea coordonatelor GPS ale locului fotografiat sau focalizarea prin ecranul sensibil.

Primul in top, modelul Samsung SGH-G810, este un slider cu sistem de operare Symbian, care se lauda cu zoom optic, tehnologia de detectare a fetei, notare coordonatelor GPS ale locului fotografiat si flash cu Xenon, toate acestea pe langa memoria de 128MB cu posibilitate de marire de spatiu printr-un card microSD.

Pozitia secunda ii revine modelului Sony Ericsson C902 , care exceleaza prin flash-ul cu Xenon si notarea de coordonate gps specifice locului fotografiat. C902 -ul este un descendent al familiei CyberShot, are camera foto de 5 MP cu autofocus , poate sa inregistreze video la rezolutie VGA, iar memorie interna de 128 MB poate fi extinsa prin cardul microSD.


Locul trei este ocupat de Nokia N96 . Cele mai importante specificatii sunt lentilele Carl Zeiss si notarea de coordonatelor GPS pentru locul fotografiat. Telefonul are camera foto de 5 MP cu autofocus, poate face inregistrari video VGA si are memorie de 16GB.




Locul patru este detinut de un alt Sony Ericsson, modelul G900 . Are aceeasi camera de 5 MP cu autofocus, poate face inregistrari video la rezolutie VGA, are memorie de 128 MB cu posibilitate de extindere prin intermediul unui card microSD. Principala lui caracteristica este sistemul de focalizarea care se face prin ecranul sensibil.



Ultimul loc il ocupa modelul Nokia 6220 Clasic cu ale lui lentile Carl Zeiss si flash cu Xenon. Altfel, acest Nokia mai are memorie de 128 MB cu posibilitate de upgrade prin card microSDHC de pana la 8GB.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea