Stiinta & Tehnologie

#germania #dacia #tiriac

Tiriac vrea sa vanda Dacia in Germania

Ion Tiriac, intentioneaza sa deschida centre auto Dacia in Europa de Vest , in Germania sau Franta. Omul de afaceri a adus, dupa anii '90 in Romania, Mercedes, Ford si Metro Cash&Carry.

"Am luat in calcul sa devenim si dealer Dacia in strainatate, nu in Romania. Dacia este o masina care pentru mine a avut o evolutie surprinzatoare. Produsul este bun, este extrem de bine vandut in strainatate", a declarat, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar , Ion Alexandru Tiriac, fiul fostului tenisman si reprezentantul lui in consiliile de conducere si administratie ale Tiriac Holdings, un grup care a rulat anul trecut afaceri de 1,3-1,4 miliarde euro.

Inca de la relansarea Dacia in Europa de Vest, din 2005, constructorul autohton a exportat pe piata germana peste 133.000 de autovehicule pana la sfarsitul anului trecut, in valoare de aproximativ 1,1 mld. euro.

"Ideea de a construi un dealer Dacia in Franta sau Germania reprezinta un business foarte bun , dar momentan sunt alte probleme de rezolvat aici in Romania. Dar noi inca nu suntem unde vrem sa fim aici. Vrem mult mai sus", a subliniat Tiriac.

Tiriac Holdings detine un portofoliu in sectorul a patru importatori : Romcar (Ford), Hyundai Auto Romania , Premium Auto (Land Rover si Jaguar) si M Car Trading (Mitsubishi), la care se adauga reteaua de dealeri TiriacAuto , care comercializeaza prin intermediul a 65 de concesionari 11 marci.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

  •   2010-04-21
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii