Stiinta & Tehnologie

#sistem de supraveghere #dvrm

Tipurile de Dvr ce sunt necesare pentru un sistem de supraveghere

Dvr-urile sunt dispozitive de inalta rezolutie concepute pentru inregistrarea si monitorizarea imaginilor furnizate de camerele de supraveghere.

In ultimii ani, sistemele de supraveghere au facut trecerea de la imaginile analogice Standard Definition la High Definition, conservand in acelasi timp, avantajele si performantele celei dintai tehnologii.

Inovatiile din acest domeniu permit la ora actuala transmiterea semnalului video HD prin cablu coaxial, UTP sau FTP pe distante foarte mari prin scanare progresiva ce ofera imagini de calitate superioara.

Care este rolul unui Dvr in tot acest circuit de camere? Am putea spune ca Dvr-ul detine cea mai importanta sarcina, din tot “organismul” sistemului. Dispozitivul are grija ca transferul video sa se faca fara intarzieri, fara intreruperi ale camerelor, pastrand o conexiune permanenta asigurand astfel siguranta si stabilitatea transmisiei.

Si cu cat suprafata supravegheata masoara un spatiu mare cu atat supravegherea video devine mai ampla, intinsa pe cadre largi, apropiate sau indepartate. La astfel de proiecte se folosesc tipuri diferite de Dvr, care sunt de mai multe feluri. In functie de nevoie ele se claseaza astfel: Dvr-4 canale, Dvr-8 canale si Dvr-16 canale. Diferenta dintre ele consta in numarul de camere la care sunt conectate, functiile pe care le indeplinesc si compatibilitatea cu alte accesorii din aceeasi sfera. Dvr-urile sunt foarte simplu de utilizat, beneficiind de un meniu prietenos, usor de descifrat.

Asa cum spuneam, un spatiu vast monitorizat de numeroase camere va avea nevoie de un sistem compus din Dvr-16 canale, pentru ca detaliile surprinse sa aiba o rezolutie cat mai buna. O intersectie monitorizata, spre exemplu, are nevoie de dispozitive performante care sa conduca informatia video in perfecta stare catre Dvr, putandu-se recunoaste astfel mult mai usor date ca numarul de inmatriculare al unei masini, identitatea unui pieton sau greselile pe care unii soferii le infaptuiesc in trafic.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea