Stiinta & Tehnologie

#setari securitate #confidentialitate date #numar telefon #retele sociale #facebook

Ti-ai pus numarul de telefon pe Facebook? Iata ce pericol te paste!

O noua vulnerabilitate face ca reteaua Facebook sa devina o adevarata carte de telefoane. Eroarea a fost descoperita de un IT-ist roman care a observat ca asocierea numarului de telefon cu contul detinut pe reteaua de socializare nu garanteaza confidentialitatea datelor. Secretul sta in setari.

Bogdan Alecu a descoperit ca numarul de telefon asociat cu contul unui utilizator Facebook poate fi obtinut chiar si de persoanele care nu au un cont in reteaua de socializare. "Exista o vulnerabilitate in sistemul de recuperare a parolei care dezvaluie numarul de telefon", avertizeaza Bogdan Alecu.

Numarul de telefon te poate da de gol si in cazul in care ti-ai facut un cont care nu corespunde numelui tau. Sfatul expertului IT din Romania este ca atunci cand introduci numarul de telefon pe pagina de Facebook, sa alegi din setarile de confidentialitate varianta "Only me".

Numarul romanilor care detin un cont de Facebook a ajuns recent la cifra de 7,2 milioane de persoane.

Sursa foto: searchenginejournal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea