Stiinta & Tehnologie

#12mp #amoled #nokia n8

Telefonul N8 ar putea fi primul Nokia cu o camera foto de 12 MP

Cei de la Nokia au scapat pe internet imaginile unui nou telefon mobil, prototip care pentru moment se numeste Nokia N8-00.

Daca imaginile si lista scurta de specificatii tehnice sunt adevarate, acest model ar fi primul terminal al finlandezilor care are o camera foto de 12 MP.

Specificatii tehnice

La prima vedere noul prototip Nokia se aseamana foarte mult cu un model Samsung sau chiar terminale ale celor de la Sony Ericsson. Modelul vine echipat cu un ecran sensibil la atingeringere, AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode), care masoara 4 inch si are o rezolutie generoasa WVGA de 480 x 800 pixeli si poate afisa pana la 16 milioane de culori.

Mai mult, display-ul telefonului este rezistent la zgarieturi si dispune de metode de input multi-touch input method, senzor de proximitate pentru auto-inchidere si accelerometru pentru auto-rotatii. Printre specificatiile tehnice ale modelului se numara si capacitatea lui Nokia N8 sa faca capturi video in format HD de 720p cu 30 fps.

Alte detalii

Totusi, pentru moment reprezentantii companiei nu au declarat nimic oficial. Se mai speculeaza ca telefonul mobil va avea o conectivitate ridicata, GPRS si EDGE, ambele de clasa 32, 3G cu HSDPA si HSUPA, Wi-Fi 802.11 b/g cu tehnologia UPnP si Bluetooth 3.0 cu A2DP.

Punctul forte al modelului ramane camera foto din dotare care ar putea fi de 12 MP, asemenea lui Sony Ericsson Satio (Idou). Totodata, senzorul foto va dispune de lentile Carl Zeiss, autofocus, flash Xenon, tehnologia de detactare a fetei si zambetului, plus functii de geo-tagging .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea