Stiinta & Tehnologie

Telefonul mobil creste riscul de cancer la creier

Utilizarea telefoanelor mobile pe o perioada mai mare de zece ani dubleaza riscul de cancer la creier, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori suedezi, care recomanda parintilor sa nu ii lase pe copii sa utilizeze telefoane mobile. Persoanele care utilizeaza telefonul mobil mai mult de zece ani prezinta riscuri de doua ori mai mari de a fi diagnosticate cu o tumoare pe nervul care conecteaza urechea la creier, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Orbero din Suedia, care au analizat in acest sens 11 studii diferite.

Profesorul Kjell Mild, consilier guvernamental si coordonator al acestui studiu, a declarat ca telefoanele mobile nu ar trebui sa fie utilizate de copii, care sunt mai vulnerabili pentru ca au craniul mai subtire , iar sistemul lor nervos nu este complet dezvoltat.

Cititi continuarea pe Hit.ro

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea