Stiinta & Tehnologie

#docomo #dual phone #concept #mobile world congress 2009

Telefonul dublu prezentat la Mobile World Congress 2009

Conceptul telefonului mobil dublu a fost prezentat pentru prima data in Europa in cadrul show-ului de electronice ce a avut loc la Barcelona, Mobile World Congress.

Cei care Au ">au realizat acest telefon, sunt japonezii de la DoCoMo , companie care in "Tara Soarelui Rasare" este si operator de telefonie mobila.

Telefon dual, nu inseamna dual-SIM

La prima vedere acest prototip pare un simplu clamshell. Dar spre deosebire de acest tip de telefon, modelul DoCoMo poate deveni dintr-un obiect, doua. Ideea este simpla, cele doua parti ale terminalului se ataseaza una de alta printr- o imbinare magnetica.

Utilitatea unui astfel de terminal este destul de ridicata. Daca utilizatorul urmareste un videoclip sau film pe telefon si este sunat, nu trebuie decat sa separe ecranul de restul telefonului. O parte a terminalului va deveni un dispozitiv de comunicare, iar partea cu ecranul, un player video.

Mai stie si altceva +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-
Prototipul celor de la DoCoMo mai poate deveni si o telecomanda. Utilizatorul are functii de Skip/Play/Pause sau Stop. Acestea pot fi date unui videoclip care ruleaza pe telefon.

Reprezentantii companiei declara ca fiecare parte a telefonului poate sa functioneze si ca dispozitiv separat. Demonstratia data la Mobile World Congress 2009 este impresionanta, dar in prezent, nu se stie daca DoCoMo va incepe fabricarea acestui model.

Terminalul duble DoCoMo la MWC 2009


  •   2009-02-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Marius Focsa: Cand se face solicitarea de restituire a TVA?

Expertul Acasa.ro, Marius Focsa, business consultant

Pune o intrebare